Piloti Air France budú štrajkovať do piatku

NETKY.SK • 20 September 2014, 12:37 • 2 min
Piloti Air France budú štrajkovať do piatku

PARÍŽ - Vedenie leteckej spoločnosti Air France v piatok potvrdilo, že jej piloti budú štrajkovať až do budúceho piatku.

slovakia

left justify in out

Protestnú akciu, ktorá sa začala v pondelok, predlžili v dôsledku zlyhania vyjednávaní medzi odbormi a vedením vlajkového prepravcu. Situáciu nezmenila ani vláda v Paríži, ktorá v priebehu týždňa varovala, že štrajk má na negatívny dopad na ekonomiku i na imidž krajiny.

 

Piloti francúzskej leteckej Air France vstúpili do štrajku v pondelok. Dôvodom sú úsporné opatrenia vlajkového prepravcu, ktorý stále neúspešne zápasí s nízkonákladovými spoločnosťami. Pilotom sa nepáči ani rozhodnutie výrazne navýšiť prostriedky pre nízkonákladové dcérske spoločnosti ako je Transavia. Finančné straty sa za deň štrajku odhadujú až na 15 miliónov eur. Zrušených bolo až 60 percent letov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies