Pilot neprežil: Pri návrate z cvičného letu sa zrútila stíhačka z formácie Ruskí víťazi

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 12:07 • 2 min
Pilot neprežil: Pri návrate z cvičného letu sa zrútila stíhačka z formácie Ruskí víťazi

MOSKVA - Počas cvičného letu v Podmoskovskej oblasti sa zrútila dnes vojenská stíhačka typu Su-27. Pilot neprežil, informovalo dnes v Moskve ruské ministerstvo obrany, ktoré spresnilo, že lietadlo sa zrútilo pri návrate na leteckú základňu.

slovakia

left justify in out

Podľa rezortu sa pilot snažil urobiť maximum pre to, aby lietadlo odklonil od rodinných domov, preto mu nezostal čas, aby sa katapultoval. Ministerstvo dodalo, že lietadlo nenieslo žiadne zbrane ani muníciu.

 

Agentúra RIA Novosti uviedla, že sa začalo vyšetrovanie nehody, pričom za jej najpravdepodobnejšie príčiny sa pokladá zlyhanie techniky alebo chyba pilota. Vyšetrovatelia už našli obe tzv. čierne skrinky, ktorých technický stav je uspokojivý.

 

Podľa RIA Novosti sa lietadlo zrútilo v katastri obce Arťomovo v okrese Puškino, vo vzdialenosti asi jedného kilometra od domov.

 

Zrútené lietadlo patrilo do skupiny Ruskí víťazi a zúčastňovalo sa na slávnostných podujatiach spojených s vojenským letectvom. Aj dnes táto skupina účinkovala v programe slávnostného odhalenia pomníka vojenským letcom v obci Ašukino v okrese Puškino.

 

Na základňu v dedine Muranovo sa však vrátilo len päť zo šiestich lietadiel formácie, dodala agentúra Interfax.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies