Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
30. sep. 2020Jarolím
BratislavaBratislava 14°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
07.11.2016 09:00 Gurmán
Pikantný týždeň
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
07.11.2016 09:00 Gurmán

Pikantný týždeň



BRATISLAVA - Korenisté a pikantné jedlá prekvapivo pomáhajú ľuďom udržať štíhly pás, jasnú myseľ a oveľa viac. Okrem toho, že výborne chutia prospievajú aj nášmu zdraviu. Nechajte sa inšpirovať našimi receptami.


Na dnes sme pre Vás pripravili:

Pikantná nátierka.

 

Už dávno neplatí, že pikantné jedlá milujú len páni. Čoraz viac ich majú v obľube aj dámy, preto sa bude niesť tento týždeň v nádychu pikantnosti.

 

Suroviny pre 4 osoby:

300 g jemného salámu, 1 sterilizovaná uhorka, 1 cibuľa, 3 PL majonézy

Nálev: 1 PL oleja, 1 PL octu, 1 PL kečupu, 2 PL plnotučnej horčice, ½ PL worchesterovej omáčky, chilli podľa chuti – všetko spolu zmiešať a prevariť

Príprava:

Salám, očistenú cibuľu a uhorku pomelieme na jemno na mäsovom mlynčeku, pridáme vychladnutý nálev, majonézu a spolu všetko dobre premiešame. Potom už len stačí natierať na chlebíky.

 

Čas prípravy: 30 minút

 

UTOROK 8.11.2016

Pikantná polievka.

 

Pálivé jedlo niekomu chutí a niekomu nie. Ak s ním nemáte problém, tak ho nebudete mať ani pri príprave tejto polievky.

 

Suroviny pre 4 osoby:

1 konzerva kukurice, 2 papriky, 2 paradajky, 1 hrsť sušených hríbov, 2 PL oleja, soľ, mleté čierne korenie, drvenú rascu, bazalku 1 cibuľu, 2 PL pikantného kečupu, cukor,

 

Príprava:

Cibuľu očistíme, nakrájame a speníme na oleji. Potom pridáme na pásiky nakrájané papriky, namočené hríby, soľ, korenie, rascu, bazalku a pikantný kečup. Spolu orestujeme. Nakoniec pridáme očistené paradajky a kukuricu. Dolejeme asi liter vody a uvaríme do mäkka. Dochutíme cukrom.

Čas prípravy: 60 minút

 

STREDA 9.11.2016

Pikantné kuracie špízy.

 

Dobré pikantné jedlo chutí vždy. Prinášame Vám tip, ako preniesť do vašej kuchyne páľavu chilli.

 

Suroviny pre 4 osoby:

500 g kuracích pŕs, 1 biely jogurt, 3 strúčiky cesnaku, 1 ČL chilli pasty, 1 PL solamylu, ½ ČL karí korenia, soľ, mleté korenie, 1 žĺtok,

 

Príprava:

Z jogurtu, prelisovaného cesnaku, chilli, solamylu, karí korenia, soli, mletého korenia a žĺtku si pripravíme marinádu, do ktorej asi na pol hodiny namočíme kuracie prsia pokrájané na kocky. Tie potom napichneme na špajdle a vyprážame na oleji. Podávame posypané strúhaným syrom. Ako prílohu zvoľte zemiakovú kašu.

Čas prípravy: 90 minút

 

ŠTVRTOK 10.11.2016

Pikantné rezance.

 

Pikantné jedlá sú obľúbené aj inde ako v južanských krajinách. Svojich priaznivcov majú aj na Slovensku. Ak k nim patríte aj vy, určite vyskúšajte tento recept.

 

Suroviny pre 4 osoby:

500 g šampiňónov, 1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 2 PL masla, 1 balík širokých rezancov, 2 ČL pálivej mletej papriky, ¼ litra vývaru, 1 malú kyslú smotanu, soľ, mleté korenie, petržlenovú vňať,

 

Príprava:

Na masle orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme očistené, na plátky nakrájané šampiňóny. Osolíme, okoreníme, pridáme mletú papriku a podlejeme vývarom. Necháme vydusiť šťavu na polovicu, zjemníme smotanou a nakrájanou petržlenovou vňaťou. Uvarené naservírované rezance prelejeme ešte horúcou omáčkou.

Čas prípravy: 70 minút

 

PIATOK 11.11.2016

Pikantné špagety.

 

Milujete pikantné jedlá a nedáte dopustiť na cestoviny? V tomto prípade je tu ten správny recept.

 

Suroviny pre 4 osoby:

1 balík špagiet, 3 mrkvy, 1 cuketu, 3 PL oleja, pažítku, 2 PL pikantnej horčice, 150 g nivy, soľ, mleté korenie, 3 dcl vývaru,

 

Príprava:

Mrkvu a cuketu očistíme, nakrájame na rezance a orestujeme na oleji. Pridáme nakrájanú pažítku, horčicu, nastrúhaný syr, soľ, mleté korenie, vývar a spolu povaríme. S touto zmesou premiešame uvarené špagety.

Čas prípravy: 45 minút

 

Prajeme dobrú chuť.

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.

 

 



reklama


reklama


Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok