Pikantný týždeň

NETKY.SK • 7 November 2016, 09:00 • 2 min
Pikantný týždeň

BRATISLAVA - Korenisté a pikantné jedlá prekvapivo pomáhajú ľuďom udržať štíhly pás, jasnú myseľ a oveľa viac. Okrem toho, že výborne chutia prospievajú aj nášmu zdraviu. Nechajte sa inšpirovať našimi receptami.

slovakia

left justify in out

Na dnes sme pre Vás pripravili:

Pikantná nátierka.

 

Už dávno neplatí, že pikantné jedlá milujú len páni. Čoraz viac ich majú v obľube aj dámy, preto sa bude niesť tento týždeň v nádychu pikantnosti.

 

Suroviny pre 4 osoby:

300 g jemného salámu, 1 sterilizovaná uhorka, 1 cibuľa, 3 PL majonézy

Nálev: 1 PL oleja, 1 PL octu, 1 PL kečupu, 2 PL plnotučnej horčice, ½ PL worchesterovej omáčky, chilli podľa chuti – všetko spolu zmiešať a prevariť

obrazok

Príprava:

Salám, očistenú cibuľu a uhorku pomelieme na jemno na mäsovom mlynčeku, pridáme vychladnutý nálev, majonézu a spolu všetko dobre premiešame. Potom už len stačí natierať na chlebíky.

 

Čas prípravy: 30 minút

 

UTOROK 8.11.2016

Pikantná polievka.

 

Pálivé jedlo niekomu chutí a niekomu nie. Ak s ním nemáte problém, tak ho nebudete mať ani pri príprave tejto polievky.

 

Suroviny pre 4 osoby:

1 konzerva kukurice, 2 papriky, 2 paradajky, 1 hrsť sušených hríbov, 2 PL oleja, soľ, mleté čierne korenie, drvenú rascu, bazalku 1 cibuľu, 2 PL pikantného kečupu, cukor,

 

Príprava:

Cibuľu očistíme, nakrájame a speníme na oleji. Potom pridáme na pásiky nakrájané papriky, namočené hríby, soľ, korenie, rascu, bazalku a pikantný kečup. Spolu orestujeme. Nakoniec pridáme očistené paradajky a kukuricu. Dolejeme asi liter vody a uvaríme do mäkka. Dochutíme cukrom.

obrazok

Čas prípravy: 60 minút

 

STREDA 9.11.2016

Pikantné kuracie špízy.

 

Dobré pikantné jedlo chutí vždy. Prinášame Vám tip, ako preniesť do vašej kuchyne páľavu chilli.

 

Suroviny pre 4 osoby:

500 g kuracích pŕs, 1 biely jogurt, 3 strúčiky cesnaku, 1 ČL chilli pasty, 1 PL solamylu, ½ ČL karí korenia, soľ, mleté korenie, 1 žĺtok,

 

Príprava:

Z jogurtu, prelisovaného cesnaku, chilli, solamylu, karí korenia, soli, mletého korenia a žĺtku si pripravíme marinádu, do ktorej asi na pol hodiny namočíme kuracie prsia pokrájané na kocky. Tie potom napichneme na špajdle a vyprážame na oleji. Podávame posypané strúhaným syrom. Ako prílohu zvoľte zemiakovú kašu.

obrazok

Čas prípravy: 90 minút

 

ŠTVRTOK 10.11.2016

Pikantné rezance.

 

Pikantné jedlá sú obľúbené aj inde ako v južanských krajinách. Svojich priaznivcov majú aj na Slovensku. Ak k nim patríte aj vy, určite vyskúšajte tento recept.

 

Suroviny pre 4 osoby:

500 g šampiňónov, 1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 2 PL masla, 1 balík širokých rezancov, 2 ČL pálivej mletej papriky, ¼ litra vývaru, 1 malú kyslú smotanu, soľ, mleté korenie, petržlenovú vňať,

 

Príprava:

Na masle orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme očistené, na plátky nakrájané šampiňóny. Osolíme, okoreníme, pridáme mletú papriku a podlejeme vývarom. Necháme vydusiť šťavu na polovicu, zjemníme smotanou a nakrájanou petržlenovou vňaťou. Uvarené naservírované rezance prelejeme ešte horúcou omáčkou.

obrazok

Čas prípravy: 70 minút

 

PIATOK 11.11.2016

Pikantné špagety.

 

Milujete pikantné jedlá a nedáte dopustiť na cestoviny? V tomto prípade je tu ten správny recept.

 

Suroviny pre 4 osoby:

1 balík špagiet, 3 mrkvy, 1 cuketu, 3 PL oleja, pažítku, 2 PL pikantnej horčice, 150 g nivy, soľ, mleté korenie, 3 dcl vývaru,

 

Príprava:

Mrkvu a cuketu očistíme, nakrájame na rezance a orestujeme na oleji. Pridáme nakrájanú pažítku, horčicu, nastrúhaný syr, soľ, mleté korenie, vývar a spolu povaríme. S touto zmesou premiešame uvarené špagety.

obrazok

Čas prípravy: 45 minút

 

Prajeme dobrú chuť.

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies