Pietna spomienka na Haverla o týždeň v SND

NETKY.SK • 8 Február 2016, 13:08 • 2 min
Pietna spomienka na Haverla o týždeň v SND

BRATISLAVA - Pietna spomienka na dlhoročného člena Činohry Slovenského národného divadla Leopolda Haverla sa uskutoční v pondelok 15. februára.

slovakia

left justify in out

Pietne podujatie sa začne o 11:00 v Sále činohry v sídle národného divadla na Pribinovej ulici v Bratislave. Agentúru SITA o tom za vedenie Slovenského národného divadla (SND) informovala tlačová tajomníčka SND Izabela Pažítková.

 

 

Vážení diváci,s veľkým zármutkom sme prijali správu o úmrtí významnej osobnosti slovenského divadla – významného herca...

Posted by Slovenské národné divadlo on 5. február 2016


Známy slovenský herec Leopold Haverl zomrel vo veku nedožitých 80 rokov v piatok 5. februára v skorých ranných hodinách. Dlhoročný člen Činohry SND (16. februára 1936, Bratislava - 5. február 2016, Bratislava) pôsobil na začiatku svojej kariéry v trnavskom Krajskom divadle, v rokoch 1965 - 1968 v Divadle poézie v Bratislave a od roku 1968 bol členom Činohry SND. Stvárnil tu mnoho postáv, niekoľko rokov vystupoval v úspešnom muzikáli Na skle maľované ako Rozprávač. Haverl sa zaskvel i v muzikáloch režiséra Jozefa Bednárika v Divadle Andreja Bagara v Nitre a účinkoval i na Novej scéne v Bratislave. Hral napríklad aj v trojdielnej televíznej verzii filmu Ako divé husi a v televíznych seriáloch Tajné životy a najnovšie Divoké kone. Z ďalšej filmografie: Do zbrane, kuruci!, Súkromná vojna, Penelopa, Noční jazdci, Kohút nezaspieva či Najdúch. Nadaboval mnohé filmové postavy, medzi inými i známych čarodejníkov - profesora Dumbledora zo série o Harrym Potterovi a Gandalfa z Pána prsteňov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies