Neznámy páchateľ poškodil šesť fontán v Piešťanoch

NETKY.SK • 2 Jún 2017, 13:38 • 2 min
Neznámy páchateľ poškodil šesť fontán v Piešťanoch

PIEŠŤANY – Zatiaľ neznámy páchateľ poškodil v Piešťanoch šesť z jedenástich fontán, ktoré sú v správe Služieb mesta Piešťany.

slovakia

left justify in out

Páchateľ sa pomocou náradia dostal k ich vnútornému technickému vybaveniu a poškodil fontánu za múzeom, kamennú fontánu v parku, fontánu Barlolámač, ďalej fontány na Námestí Slobody, na Slnečnej ulici a pri Kruhovke. Vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci už začala konať polícia.

Zo zistení pracovníkov Služieb mesta Piešťany vyplýva, že v tomto prípade nešlo o náhodný vandalský čin, ale o pripravovanú likvidáciu technického zariadenia jednotlivých fontán. Ešte pred vniknutím do obslužných šácht musel páchateľ vo viacerých prípadoch prestrihnúť zámky na poklopoch. Nasledovalo ničenie potrubí, čerpadiel, elektrického vedenia a ďalších zariadení.

„Opravy a sfunkčnenie fontán budú pracovníkom Služieb mesta Piešťany trvať minimálne tri – štyri týždne, pretože mnoho náhradných dielcov treba objednať a na každú poškodenú fontánu po jej oprave treba novú revíznu správu,“ uviedlo v písomnej informácii vedenie Služieb mesta Piešťany. Reálna výška spôsobenej škody zatiaľ vyčíslená nebola.

 

Záležitosťou sa zaoberá polícia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona