Piešťany chcú Košiciam znepríjemniť cestu za postupom

NETKY.SK • 27 Február 2015, 11:15 • 2 min
Piešťany chcú Košiciam znepríjemniť cestu za postupom

KOŠICE - Kým pre Košice boli Piešťany v minulej sezóne druhou prekážkou v play-off na ceste za majstrovským titulom, v aktuálnom ročníku si víťaz základnej časti zmeria sily s "havranmi" už vo štvrťfinále.

slovakia

left justify in out

Sedemnásobný slovenský šampión začne cestu za obhajobou titulu v sobotu 28. februára pred vlastnými fanúšikmi. "Myslím si, že hlavnou zbraňou Košíc bude to, že v základnej časti sme každý duel hrali naplno, pretože každý súper hral proti nám na sto percent. Našou výhodou bude, že na takéto ťažké zápasy sme pripravení. Myslím si, že každý súper to s nami bude mať náročné počas aj sedemzápasovej série," povedal pred začiatkom série generálny manažér Košičanov Juraj Bakoš a pokračoval: "Prvé kolo bude pre každý tím veľmi ťažké, špeciálne v tejto sezóne. Na Piešťany sa pripravíme tak, aby sme uspeli a išli ďalej."


Košice sa v základnej časti spoliehali najmä na skalopevnú defenzívu a spoľahlivú brankársku dvojicu Alexandr Hylák, Marcel Melicherčík. "Naši brankári podávali počas celej sezóny výborné výkony. Kto na prvý duel pôjde na poste jednotky, rozhodne tréner," informoval J. Bakoš. V minulých sezónach zaznamenali "oceliari" zvýšený divácky záujem až o finále, v záverečnej sérii o titul nechýbali Košice v predchádzajúcich siedmich ročníkoch. "Verím, že náš tím prídu podporiť aj skôr. Máme stabilnú základňu 2000 divákov, ktorí sú aj majiteľmi permanentiek. Očakávam, že návštevy budú v úvode na úrovni približne tritisíc ľudí," prezradil košický manažér.


Zaujímavá bude štvrťfinálová séria medzi Košicami a Piešťanmi pre viacerých hokejistov. V kádroch oboch mužstiev totiž figurujú hráči, ktorí v sezóne 2014/2015 hrali aj u súpera. V súčasnosti už košický útočník Tibor Kutálek prišiel do tímu z východu Slovenska tesne pred koncom základnej časti, Piešťanci Adam Drgoň, Václav Stupka a Dušan Pašek zasa pôsobili v Košiciach. Paradoxom je, že Kutálek je z košického kádra najproduktívnejší hráč základnej časti, v piešťanskom mužstve patrí tento honor Dušanovi Pašekovi. "S Piešťanmi sme predovšetkým v závere sezóny bližšie spolupracovali. Mali sme na hosťovaní Vaša Stupku aj Adama Drgoňa. V priebehu sezóny odišiel k súperovi ´Ceco´ Pašek. Bude to zaujímavé pre samotných hráčov, no keď sa začnú zápasy, všetko priateľstvo ide bokom. Verím, že minimálne od spomenutých hráčov uvidíme výborné výkony. Tibor Kutálek je veľmi kvalitný hráč, dokazuje to už niekoľko sezón, aj predtým v drese Banskej Bystrice. Sme radi, že sa nám ho podarilo angažovať," povedal diplomaticky Juraj Bakoš.


Prezident ŠHK 37 Piešťany Jaroslav Lušňák nevidí na aktívnej spolupráci s Košicami nič nevídané. Pred štvrťfinálovou sériou verí, že Košiciam čo najviac znepríjemnia cestu za postupom. "Každý duel v play-off je zaujímavý a divákom snáď prinesie dobrý hokej. Košice majú veľmi kvalitný a skvele vyskladaný tím na čele s dobrým trénerom. Našou silnou stránkou je dobrý kolektív s podporou nového kouča, ktorý do kabíny priniesol nový impulz a potrebný pokoj. Držíme sa pri zemi, uvedomujeme si silu Košíc, chceme im to však čo najviac znepríjemniť," povedal pre agentúru SITA Jaroslav Lušňák a pripojil aj historku o odchode Kutálka ku konkurentovi: "Keď sme ´Kuťasa´ púšťali do Košíc, chalani mu odkázali, že odchádza z majstrovského tímu, či sa nebude cítiť nepríjemne, keď nezíska medailu. Chlapci sa medzi sebou doberajú, určite to bude zaujímavá séria."


Prvé dve stretnutia série sa uskutočnia 28. februára a 1. marca v Košiciach, ďalšie dve 4. a 5. marca v Piešťanoch. Prípadný piaty súboj uvidí košická Steel aréna 8. marca, následne 10. marca piešťanská Easton aréna. Ak ani po šiestich dueloch nebude známy postupujúci tím, definitívne rozhodnutie padne 12. marca v Košiciach.


fr;ru



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies