Piešťanské letisko ožilo, odletel z neho prvý charterový let

NETKY.SK • 27 Máj 2019, 07:32 • 2 min
Piešťanské letisko ožilo, odletel z neho prvý charterový let

PIEŠŤANY - Dvesto dovolenkárov dnes z piešťanského letiska odletelo charterovým letom do tureckej Antalye.

slovakia

left justify in out

Letisko v Piešťanoch v poslednom období bojovalo s problémami, hrozilo, že z neho už lietadlá lietať nebudú. Po turbulentných časoch však prišla dobrá správa, včera z neho vyprevadili prvý zo 40 plánovaných tohtoročných charterových letov, pričom tu otvorili aj novú príletovú halu.

 

Skupinka 200 cestujúcich smerovala do Antalye v Turecku. Lietadlá tu budú odlietať každú nasledujúcu nedeľu až do októbra a každý piatok sa pridajú charterové lety do egyptskej Hurgady.

 

img

 

Na slávnostnom otvorení novej haly piešťanského letiska sa zúčastnili predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozef Viskupič ako zástupca majoritného akcionára Letisko Piešťany, primátor Piešťan Peter Jančovič a ďalší hostia. "Vybudovali sme príletovú, obnovili odletovú halu, pribudol detský kútik a ďalšie potrebné opatrenia," informoval Viskupič. Celkovo sa do modernizácie investovalo 210.000 eur.

 

Zrejme však nepôjde o poslednú investíciu, v budúcnosti sa tu plánujú aj ďalšie úpravy. "Sme v záverečnej fáze rokovania s investorom, ktorý by priniesol investície do majetku. Pôsobí aj na iných letiskách," dodal Viskupič. Zároveň sa vyjadril, že ho nesmierne teší, že sa na letisko vracia život. Mimo letovej sezóny sa bude môcť naďalej využívať aj na iné podujatia, napríklad festivaly a letecké dni.

 

img

 

Ešte pred dvoma rokmi hrozilo, že piešťanské letisko úplne uzavrú. Zachránili ho protesty verejnosti, ale aj záujem poslancov, ktorým sa situáciu napokon podarilo zvrátiť. Ako sa vyjadril riaditeľ František Varga, rok 2019 je pre toto letisko rokom nula a od neho závisí, ako bude napredovať. Na rok 2020 sa tu už plánuje výrazne vyšší počet letov, všetko ale závisí od toho, ako dopadne táto sezóna.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies