Piešťanské kúpele chystajú rekonštrukciu za deväť miliónov

NETKY.SK • 10 Október 2013, 13:01 • 2 min
Piešťanské kúpele chystajú rekonštrukciu za deväť miliónov

PIEŠŤANY - Slovenské liečebné kúpele (SLK) Piešťany investujú približne deväť miliónov eur do rekonštrukcie bahenného oddelenia, zrkadliska a rehabilitačného centra v kúpeľnom dome Danubias Health Spa Balnea.

slovakia

left justify in out

Interiér zariadenia navrhne známa rakúska dizajnérka Gina Zarski, realizačné projekty pochádzajú z dielne architekta Christa Tursunova, ktorý bol aj autorom originálneho návrhu z konca 70. rokov. Agentúru SITA informovala Tatiana Šuláková zo SLK Piešťany.

Rekonštrukcia sa začne 1. novembra, dokončená má byť v marci budúceho roku. Súčasťou prác bude rozšírenie kapacity bahenného oddelenia a zrkadliska. ,,Pretože mnohí z našich pacientov boli kontraindikovaní z dôvodu teploty vody v zrkadlisku, po rekonštrukcii budú bazény rozdelené na bazény s teplejšou a chladnejšou vodou,“ povedala Šuláková. Rehabilitačné centrum bude vybudované podľa najnovších štandardov lekárskej starostlivosti, jeho súčasťou bude aj kuchynská linka a auto, aby si pacienti mohli čo najlepšie natrénovať každodenné činnosti. Rozšíri sa aj fitnes centrum, pribudne krytý bazén s hydromasážnym bazénom a saunami. Rekonštrukciou prejdú aj bazény na gymnastiku vo vode a pribudnú aj Kneippove šľapačky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies