Piešťanské Čajky zabojujú v Brne o titul v Stredoeurópskej lige

NETKY.SK • 10 Marec 2017, 09:31 • 2 min
Piešťanské Čajky zabojujú v Brne o titul v Stredoeurópskej lige

BRATISLAVA - Na Piešťanské Čajky čaká cez víkend v Brne boj o titul v Stredoeurópskej lige basketbalistiek (CEWL) 2016/2017. Ich semifinálovým súperom v Mestskej hale loptových športov Vodova bude v sobotu od 15.00 h český tím SBŠ Ostrava, hoci pôvodne mali vicemajsterky slovenskej extraligy čeliť nemeckému Freiburgu. Ten však pre problémy s presunutím zápasu v domácej súťaži odriekol svoju účasť na záverečnom turnaji Final Four.

slovakia

left justify in out

"Bolo to pre nás prekvapenie, ale prijali sme ako fakt, že budeme znova čeliť Ostrave. Tohto súpera sme v základnej skupine CEWL zdolali doma (101:66) aj vonku (74:62) a mali by sme to zvládnuť opäť. Papierové predpoklady však treba potvrdiť výkonom na palubovke. Nič nechceme podceniť, v basketbale sa občas zrodia aj nečakané výsledky, takže sa naplno sústredíme na tento najbližší zápas," uviedol tréner Čajok Martin Pospíšil.

Ak Piešťanky v sobotu zvládnu úlohu favorita, v nedeľu od 16.30 h nastúpia vo finále, a to zrejme proti usporiadateľskému klubu KP, ktorý v semifinále vyzve rakúsky tím Flying Foxes SVS Post. "Domáce družstvo je najväčší adept na celkový triumf, ale poznáme jeho silu aj slabiny. Tie sa pokúsime využiť, ak by došlo k nášmu vzájomnému súboju. My tiež máme svoju kvalitu a konečne sme až na dlhodobo zranenú Luciu Krč-Turbovú trénovali piati proti piatim," potešilo Pospíšila. Čajky už v tejto sezóne získali Slovenský pohár.

Program Final Four CEWL 2016/2017 v Brne (11. - 12. marca):


Sobota - semifinále:
Piešťanské Čajky (SR) - SBŠ Ostrava (ČR) /15.00/, KP Brno (ČR) - Flying Foxes SVS Post (Rak.) /17.30/
Nedeľa: o 3. miesto (14.00), finále (16.30)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona