Piešťanské Čajky snívajú o Eurolige, Pospíšil: Euroliga je výzvou

NETKY.SK • 20 September 2017, 11:58 • 2 min
Piešťanské Čajky snívajú o Eurolige, Pospíšil: Euroliga je výzvou

BRATISLAVA - Na basketbalistky Piešťanských Čajok čaká najnáročnejšia sezóna v klubovej histórii. Okrem účinkovania v extralige a obhajoby Slovenského pohára sa zverenkyne trénera Martina Pospíšila predstavia aj vo Východoeurópskej lige (EEWBL) a v kvalifikácii o účasť v skupinovej fáze Euroligy.

slovakia

left justify in out

Práve účasť medzi európskou elitou je jednou z hlavných mét sezóny pre trénera Piešťan: "Beriem to ako ďalší posun v našom hernom koncepte. Euroliga je obrovskou výzvou, ale ja to beriem tak, že ide o ďalšie dva zápasy, ktoré nám môžu pomôcť v rozvoji."

 

V boji o Euroligu bude ich súperom v kvalifikácii poľský tím CCC Polkowice. Úvodný zápas je na programe 26. septembra pred domácim publikom, o tri dni neskôr sa predstavia na palubovke súpera. V prípade neúspechu v kvalifikácii, sa Čajky predstavia v skupinovej fáze Európskeho pohára FIBA.

 

Vítanou medzinárodnou konfrontáciou je aj účasť v EEWBL, v B-skupine si zmerajú sily turnajovým spôsobom s TTT Riga (Lot.), Dinamo Moskva (Rus.), Astana Tigers (Kazach.), Cmoki Minsk (Biel.), Hoptrans Sirenos (Lit.), Udominate Basket (Švéd.) a Samsun Canik (Tur.). "My nepoznáme silu súperov, v tomto je to úplne otázne. Prvý turnaj máme doma a možno už ten naznačí, kde môžeme smerovať," vyjadril sa tréner Piešťan o kvalite súťaže.

 

Káder Piešťanských Čajok prešiel počas leta výraznou obmenou, z minuloročného tímu zostala len štvorica basketbalistiek. "Ťažko sa vyrovnávame s touto obmenou. Beriem to tak, že ide o ďalšiu výzvu pre mňa. Je oveľa jednoduchšie, ak existuje nadväznosť. Momentálne je minimálna, zostala síce Nikola Dudášová, Rebeka Mikulášiková, Terézia Páleníková a Angelika Slamová, ale stále je to obrovská obmena. Je to niečo nové, s čím sa potrebujeme vyrovnať," zhodnotil Pospíšil zmeny v kádri.

 

Ako poznamenala generálna manažérka Bronislava Borovičková, aj napriek týmto zmenám sa nezmenila filozofia klubu, ktorou je v prvom rade dávanie príležitosti slovenským hráčkam. Ambície klubu však zostávajú pre Pospíšila aj napriek tomuto faktu vysoké: "Ja nie som sústredený len na Košice alebo na Ružomberok, ale na ďalšieho súpera. Osobne si myslím, že robia skvelý basketbal na vysokej úrovni. Chceme hrať najvyššie, ako sa len bude dať. Chceme znovu postúpiť do finále. Sezóna je strašne dlhá, môže sa v nej stať čokoľvek. Potrebujeme to ustáť mentálne aj fyzicky."

 

káder Piešťanských Čajok na sezónu 2017/2018:

 

rozohrávačky: Nikola Dudášová, Lenka Bartáková

krídelníčky: Asia Boydová, Angelika Slamová, Vanessa Gajdošová, Terézia Páleníková

pivotky: Ivana Jakubcová, Rebeka Mikulášiková, Barbora Kašpárková, Martina Letková, Jenna Smithová, Emilija Podrugová

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona