Piešťanské Čajky sa stali víťazkami Slovenského pohára, Košice zdolali 59:53

NETKY.SK • 15 Január 2017, 17:29 • 2 min
Piešťanské Čajky sa stali víťazkami Slovenského pohára, Košice zdolali 59:53

PIEŠŤANY - Basketbalistky Piešťanských Čajok sa stali víťazkami Slovenského pohára. Vo finálovom súboji ukončili hegemóniu GOOD ANGELS Košice, v domácom prostredí nad nimi dokázali zvíťaziť 59:53.

slovakia

left justify in out

Slovenský pohár - finále:

 

Piešťanské Čajky - GOOD ANGELS Košice 59:53 (29:33)

 

zostavy a body:

Piešťany: Oliverová 19, Brownová a Páleníková po 12, Handyová 7, Mikulášiková 2 (Slamová 4, Oroszová 3, Dudášová 0)

Košice: Bálintová a Jurčenková po 8, Allenová 5, Oblaková 4, Baughová 2 (Žirková 12, Kupčíková 8, Stehlíková 4, Janoščíková 2, Baburová a Majorošová 0)

 

TH: 28/25 - 27/22, fauly: 25 - 27, trojky: 2 - 1, rozhodovali: Ženiš, Fuska, Mekelová

štvrtiny: 11:16, 18:17, 12:13, 18:7

 

Piešťanským Čajkám absolútne nevyšla koncovka prvej a začiatok druhej štvrtiny. Strelecky sa trápili, Košiciam dovolili šnúru 15:1 a ich manko na súpera sa dostalo do dvojcifernej hodnoty. Čajky dokázali ešte do konca druhej periódy zlepšiť svoju hru a do šatní odchádzali za stavu 29:33. Po prestávke pokračoval piešťanský obrat, Oliverová dokonca dostala domáce hráčky do vedenia (34:33).

 

Čajky boli v tejto fáze hry aktívnejšie, ale na kolená ich v závere zrazila technická chyba Brownovej. Jurčenková so Žirkovou premenili svoje pokusy z čiary trestného hodu a pred poslednou štvrtinou zabezpečili Košiciam vedenie 46:41. Lepší vstup do štvrtej 10-minútovky mali domáce, súperky pustili za niečo vyše troch minút len k jedinému bodu, čo im opäť prinieslo vedenie v zápase. Stretnutie rozhodla dramatická koncovka, Oliverová premenila oba trestné hody a následne blokom zastavila útok súperiek. Páleníková premenila ťažkú strelu, ktorou dostala Piešťany do vedenia 54:51 a domáce už dotiahli zápas do úspešného konca.

 

hlasy po zápase:

 

Martin Pospíšil, tréner Piešťan: "Je to prvá väčšia trofej pre Piešťany. Myslím si, že je to krásne ohodnotenie roboty, ktorá sa začala robiť pred piatimi rokmi."

 

Sabína Oroszová, krídelníčka Piešťan: "Dojmy sú vynikajúce. Myslím si, že sme spravili všetko, aby sme vyhrali. Každá hráčka dala do toho úplne všetko - dušu, srdce aj výkon. Myslím si, že sme si zaslúžili vyhrať."

 

Peter Jankovič, tréner Košíc: "Je to určite pre nás obrovské sklamanie, že sme pohár po toľkých rokoch neobhájili. Všetka česť domácemu tímu, ktorý bol výborne pripravený. Som veľmi sklamaný."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona