Piešťanská radnica povolebný míting kotlebovcov v meste nechce

NETKY.SK • 25 Február 2017, 16:05 • 2 min
Piešťanská radnica povolebný míting kotlebovcov v meste nechce

PIEŠŤANY - Krajská organizácia Ľudovej strany Naše Slovensko ohlásila na 7. marca povolebný míting v Mestskom kultúrnom stredisku v Piešťanoch.

slovakia

left justify in out

Vedenie mesta sa o tom nedozvedelo od pracovníkov, ale až sprostredkovane, a teraz avizuje, že bude hľadať spôsoby, aby sa v Piešťanoch takéto stretnutie neuskutočnilo.

 

Hovorkyňa mesta Eva Bereczová poskytla vyhlásenie, v ktorom sa uvádza, že o tom boli informovaní v piatok 24. februára popoludní, a "teda až potom, čo mohlo vedenie mesta vyjadriť svoj nesúhlas s tým, aby sa na pôde mestského priestoru takáto akcia realizovala". Podľa radnice išlo o neadekvátne posúdenie vhodnosti umiestniť takéto stretnutie práve v Piešťanoch pracovníkmi kultúrneho strediska.

 

Piešťany si totiž každoročne niekoľkokrát uctia občanov, ktorí boli prenasledovaní, umučení či zavraždení nacistickým režimom. "Piešťany sú mestom, ktoré pravidelne spomína na obete holokaustu a druhej svetovej vojny, preto v mestských priestoroch extrémistov nestrpí," uviedla hovorkyňa.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona