Piešťanská Lodenica tancovala pri hitoch Middle Of The Road aj IMT Smile

NETKY.SK • 27 August 2016, 08:28 • 2 min
Piešťanská Lodenica tancovala pri hitoch Middle Of The Road aj IMT Smile

PIEŠŤANY - Druhý deň má za sebou populárny festival Lodenica v Piešťanoch, ktorý si tento víkend zapisuje už v poradí 18. ročník. Zostava účinkujúcich oslovila mladších aj dospelejších návštevníkov, zaspievali aj zatancovali si pri hitoch legendárnej škótskej formácie Middle Of The Road, českej kapely Čechomor aj domácej zostavy IMT Smile.

slovakia

left justify in out

Príjemným prekvapením hlavne pre dospelé publikum, ktoré si už niečo pamätá, bolo vystúpenie škótskej popovej skupiny Middle Of The Road. Tá zbierala úspechy v prvej polovici 70. rokov. Z koncertných pódií odišla v roku 1976 aby sa po desiatkach rokov na scénu vrátila. Z pôvodnej úspešnej zostavy je v skupine už iba gitarista Ian McCredie. Začali hneď megahitom Chirpy Chirpy Cheep Cheep, ktorý sa dostal na prvé miesto anglického rebríčka v júni 1971 a na špici sa udržal päť týždňov. Ich pesničky boli populárne v Európe aj v Československu, postupne prišli na rad hity Tweedle Dee, Tweedle Dum, Yellow Boomerang, Talk Of All The USA, Soley Soley a Sacramento. Pridali aj známe hity Don't Stop z repertoáru skupiny Fleetwood Mac, song skupiny ABBA Gimme! Gimme! Gimme!, Hot Love si požičali od T. Rex, Stayin' Alive od Bee Gees a Son of a Preacher Man od speváčky Dusty Springfield. Už pár rokov nezneli na Lodenici hity staré viac ako 40 rokov tak ako v piatkový večer (26.8.).

 

Škótov na pódiu striedala skupina IMT Smile, ktorá patrí k špičke domácej hudobnej scény. Fanúšikovia sa k Ivanovi Táslerovi pridali hlasivkami od prvej pesničky Nepoznám, po nej to boli Tajné milovanie, Nedá sa ujsť, Opri sa o mňa, Čo ak, Veselá pesnička, Cesty II. triedy, Exotika, Niekto ako kráľ, Ľudia nie sú zlí či Bozk.

„Hrali sme uvoľnene, mali sme veľkú chuť zabaviť divákov aj samých seba na pódiu, nechať zaspievať si ľudí. Bolo to jedno z posledných letných hraní a verím, že to vyšlo. V septembri nás čaká premiéra mini filmu s názvom Príbeh príbehov, v ktorom budú štyri nové piesne. Záver roka bude v znamení koncertu hiSTORY 1996-2016. Som rád, že pozvanie prijali ľudia, ktorí v skupine hrali, od Katky Knechtovej cez Viktora Špaka až po Petra Biča. Režisérom projektu bude Ján Ďurovčík,“ uviedol pre TASR po vystúpení Ivan Tásler.

 

Skupina Čechomor je na tomto podujatí ako doma, už tu vystupovala viackrát. Početné publikum pred pódiom rozhýbala už prvou piesňou Hej, bystrá voda, rovnako ďalšími, či už to bola Hruška, Rehradice, Větříček, Kněždubská věž, Místečko či Gurale. Skupina Čechomor vznikla v roku 1988 pod názvom I. Českomoravská nezávislá hudební společnost. Jej repertoár tvoria upravené ľudové piesne z Čiech, Moravy a Slovenska. Na konci roku 1990 vydali debutový album Dověcnosti, druhým bol album Mezi horami (1996). V roku 2000 si skrátili názov na Čechomor a pod týmto názvom aj vydali tretí album. V máji 2011 vydali štúdiový album Místečko, na ktorom sa autorsky aj interpretačne podieľal aj Ivan Tásler, v novembri vyšlo 2011 DVD s názvom Čechomor v Národním a v decembri 2013 CD+DVD Čechomor 25 / Český Krumlov Live.

 

„Myslím, že sme v Piešťanoch odohrali skoro všetky ročníky, je to tu veľmi príjemné. Zvolili sme prierez našim repertoárom, vybrali sme aj pesničky, ktoré sme dlhšie nehrali. Počas leta sme hrali aj v Trebaticiach, Beckove, Starom Tekove, zároveň pripravujeme nový album,“ povedal pre TASR Karel Holas, jeden z dvojice lídrov skupiny Čechomor.

 

Festival dnes pokračuje tretím, záverečným dňom. Na hlavnom pódiu sa predstavia skupiny Pacipacifik, Bukasový masív, Družina, Allan Mikušek, František Nedvěd a Tiebreak, Emir Kusturica and The No Smoking Orchestra, Kamelot a Cop.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies