Piesňou leta je Fancy od Iggy Azalea a Charli XCX

NETKY.SK • 5 September 2014, 10:12 • 2 min
Piesňou leta je Fancy od Iggy Azalea a Charli XCX

BRATISLAVA - Skladba Fancy austrálskej rapperky Iggy Azalea a anglickej speváčky Charli XCX je podľa amerického magazínu Billboard piesňou leta.

slovakia

left justify in out

Na druhej priečke sa umiestnila nahrávka Rude kanadskej formácie Magic!. Meno Iggy Azalea sa objavilo aj na treťom mieste. Patrí totiž piesni Problem, ktorú nahrala spolu s americkou speváčkou Arianou Grande. Na štvrtej pozícii skončila skladba Stay With Me od britského interpreta Sama Smitha. Do prvej päťky piesní leta sa dostal aj singel Am I Wrong v podaní dvojice Nico & Vinz. Ďalšie priečky patria balade All Of Me Johna Legenda a skladbe Wiggle, ktorá vznikla zo spolupráce Jasona Derula a Snoop Dogga. Medzi desať najväčších hitov leta sa dostali aj Happy Pharrella Williamsa, Summer Calvina Harrisa a Turn Down For What, ktorú nahrali DJ Snake & Lil Jon.

 

Billboard pri určovaní piesne leta berie do úvahy umiestnenie v americkom singlovom rebríčku v období medzi Dňom obetí vojny (Memorial Day), ktorý tento rok pripadol na 26. mája, a Sviatkom práce (Labor Day), ktorý bol tento rok 1. septembra. Skladba Fancy kraľovala americkému singlovému rebríčku od 7. júna a na jeho vrchole sa udržala počas siedmich týždňov. 

 

Iggy Azalea, vlastným menom Amethyst Amelia Kelly, na seba po prvý raz upozornila virálnymi videoklipmi, ktoré zverejnila na portáli YouTube. Následne v roku 2012 vydala EP nahrávku Glory. V rovnakom roku sa začala venovať aj modelingu. Bola napríklad tvárou značky Levi's. Jej prvý štúdiový album The New Classic vyšiel tento rok v apríli. 

Top 10 piesní leta podľa Billboardu: 
1. Iggy Azalea feat. Charli XCX - Fancy 
2. Magic! - Rude 
3. Ariana Grande feat. Iggy Azalea - Problem 
4. Sam Smith - Stay With Me 
5. Nico & Vinz - Am I Wrong 
6. John Legend - All Of Me 
7. Jason Derulo feat. Snoop Dogg - Wiggle 
8. Pharrell Williams - Happy 
9. Calvin Harris - Summer 
10. DJ Snake & Lil Jon - Turn Down For What 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona