Pieseň Writing's on the Wall od Sama Smitha dobyla UK Chart

NETKY.SK • 3 Október 2015, 14:59 • 2 min
Pieseň Writing's on the Wall od Sama Smitha dobyla UK Chart

LONDÝN - Pieseň Writing's on the Wall od anglického speváka Sama Smitha sa dostala na vrchol britského singlového rebríčka.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťtriročný interpret nahral skladbu pre očakávaný 24. film o agentovi Jamesovi Bondovi s názvom Spectre. Ide pritom o prvú pieseň nahratú pre bondovku, ktorej sa podarilo dobyť UK Chart.


Rodák z Londýna v rozhovore pre BBC Radio 1 uviedol, že s takýmto úspechom vôbec nerátal. "Je to neuveriteľné," dodal. Smith je pritom prvým sólovým mužským interpretom, ktorý naspieval skladbu pre bondovku od roku 1965.


V očakávanej filmovej novinke režiséra Sama Mendesa sa predstavia Daniel Craig, Monica Bellucci, Stephanie Sigman, Léa Seydoux, Ralph Fiennes, Christoph Waltz, Dave Bautista, Ben Whishaw, Naomie Harris či Andrew Scott. Snímka bude mať svetovú premiéru 26. októbra v Londýne. Na Slovensku ju začnú premietať 5. novembra.


Samuel Frederick "Sam" Smith je známy napríklad vďaka spolupráci na piesni Latch dua Disclosure. Podieľal sa tiež na singli La La La, ktorý v roku 2013 vydal producent Naughty Boy. V októbri 2013 mu vyšlo EP Nirvana a vlani aj prvý album In The Lonely Hour, ktorý obsahuje úspešné single Money On My Mind, Like I Can, I'm Not The Only One či Stay With Me. Nahrávka sa dostala na vrchol britského albumového rebríčka. Smith zvíťazil v ankete BBC Sound of 2014, ktorá predurčuje najväčšie hudobné hviezdy roka. Doteraz získal napríklad štyri Grammy, šesť MOBO Awards, tri BRIT Awards alebo tri Billboard Music Awards. V piatok 6. novembra plánuje vydať reedíciu prvého albumu s názvom In The Lonely Hour: The Drowning Shadows Edition.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona