Pieseň We Are One o deťoch s rakovinou obletela celý svet

NETKY.SK • 8 Marec 2016, 07:04 • 2 min
Pieseň We Are One o deťoch s rakovinou obletela celý svet

BRATISLAVA - Na celom svete denne ochorie okolo 700 detí na rakovinu. Liečba detí s onkologickou diagnózou je v Európe aj na Slovensku v súčasnosti výrazne úspešná.

slovakia

left justify in out

Napríklad pri leukémii prežíva 85 percent detských pacientov. V rozvojových krajinách tomu tak stále nie je a číslo úmrtí je veľmi vysoké. Z desiatich detí s leukémiou prežijú len dve. Aj na tento fakt neustále upozorňuje medzinárodná organizácia Childhood Cancer International (CCI). Tentoraz piesňou We Are One, ktorú spievajú deti z rôznych krajín sveta.

 

 

Nezisková organizácia Deťom s rakovinou sa uchádza o členstvo v Childhood Cancer International (CCI) ako prvá zo slovenských organizácií na pomoc onkologicky chorým deťom. Prijatá by mala byť ešte tento rok. CCI združuje 182 rodičovských skupín z celého sveta, ktoré založili rodičia odliečených detí.

 

„Členstvo v takejto medzinárodnej organizácii nám určite umožní čo najefektívnejšie pomáhať rodinám s dieťaťom chorým na rakovinu,“ povedala riaditeľka neziskovej organizácie Deťom s rakovinou, n.o., Katarína Kopper. CCI poskytuje svojim členom informácie rôzneho druhu, najmä ohľadne tohto ochorenia u detí, a snaží sa tiež pôsobiť osvetovo.

 

Pred pár týždňami mala premiéru pieseň s názvom We Are One, ktorá má byť akousi celosvetovou hymnou detí s rakovinou a ich rodín. V klipe piesne vystupujú menšie aj väčšie deti z mnohých krajín a je súčasťou projektu CCI s názvom Child4Child (Deti deťom). Patronát nad touto skladbou prevzala švédska kráľovná Silvia a kráľovná Spojených arabských emirátov Sheikha Jawaher Bint Mohammad Al Qasimi.

 

Text piesne poukazuje najmä na to, že deti s rakovinou rozmýšľajú a sú ako zdravé deti napriek svojmu ochoreniu a náročnej liečbe. „Childhood Cancer International povolila hranie tejto piesne na všetkých aktivitách našej rodičovskej neziskovej organizácie, aby verejnosť jednoduchou cestou pochopila, ako sa cítia tieto detičky a čo potrebujú,“ dodáva Kopper.

 

Deťom s rakovinou, n.o., založili v roku 2015 rodičia detí, ktoré sa liečili na rakovinu. Táto nezisková organizácia chce pomáhať onkologicky chorým deťom a ich rodinám psychosociálne, materiálne, finančne aj inak. Chce tiež prispieť k inovácii prostredia, v ktorom sa deti liečia, aby bolo na štandardnej európskej úrovni. Prvým projektom je prestavba Kliniky detskej hematológie a onkológie DFNsP Bratislava, ktorou by malo vzniknúť bezpečné prostredie pre deti v liečbe s nulovou imunitou s neustálym čistením vzduchu a ďalším prístrojovým vybavením.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona