Pierre Gasly vyhral šialené preteky na talianskej Monze

NETKY.SK • 7 September 2020, 09:36 • 2 min
Pierre Gasly vyhral šialené preteky na talianskej Monze

Monza- Francúz Pierre Gasly vyhral neuveriteľné preteky na talianskej Monze, po 146 veľkých cenách vyhral preteky niekto iný ako jazdci Mercedesu, Ferrari alebo Red Bullu.

slovakia

left justify in out

Pierre Gasly ubránil prvé miesto pred Carlosom Sainzom

Po tom ako Lewis Hamilton musel ísť do boxov aby si odpikal 10 sekundový trest sa na prvé miesto dostal Pierre Gasly, jazdec tímu Alpha Tauri si vybojoval 3,5 sekundový náskok pred ostatnými pretekármi ale v záverečných kolách ho začal stíhať Carlos Sainz, ktorý mal rýchlejšie auto ale nevedel sa dostať do DRS zóny Gaslyho. Do DRS zóny sa mu podarilo dostať až v predposlednom kole a v cieli stratil na víťaza iba 4 desatiny sekundy. Carlos vedel, že by sa mal tešit z druhého miesta ale cítil, že mohol preteky vyhrať a takáto šanca na víťazstvo asi už v tejto sezóne nepríde. Na 3. mieste skončil pilot Racing Pointu Lance Stroll, pre ktorého to bolo iba druhé pódium v F1. Pre Gaslyho a Alpha Tauri to bolo prvé víťazstvo v tejto sezóne a tím Alpha Tauri, ktorý sa predtým volal Scuderria Torro Rosso vyhralo v histórii preteky iba raz, boli to práve pamätné preteky z roku 2008 na talianskej monze, keď Sebastian Vettel ovládol kvalifikáciu aj preteky.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa FORMULA 1® (@f1),

 

Nevýrazný Bottas a trápiace sa Ferrari

Valtteri Bottas mohol využiť trest Hamiltona a stiahnuť jeho náskok, no hneď po štarte sa prepadol na 6.miesto a počas celých pretekov sa výrazne trápil, Max Verstappen sa tiež po štarte trápil a neskôr z pretekov odstúpil. Horšie dopadli už len jazdci Ferrari, Sebastian Vettel v úvodných kolách doslova stratil brzdy a musel odstúpiť, Charles Leclerc mal tvrdú nehodu v legendárnej zákrute "Parabolica" a jeho nehoda vyvolala červené vlajky.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa FORMULA 1® (@f1),

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies