Pierre Cardin presviedča Benátky, aby postavili mrakodrap podľa jeho návrhu

NETKY.SK • 27 August 2012, 06:45 • 2 min
Pierre Cardin presviedča Benátky, aby postavili mrakodrap podľa jeho návrhu

Pierre Cardin presviedča Benátky, aby postavili mrakodrap podľa jeho návrhu - Zaujímavosti Francúzsky módny návrhár Pierre Cardin ako dar pre svoj rodný kraj Benátsko navrhol 250 metrov vysoký presklený mrakodrap, v ktorom by sa mala nachádzať univerzita

slovakia

left justify in out

imgFrancúzsky módny návrhár Pierre Cardin ako dar pre svoj rodný kraj Benátsko navrhol 250 metrov vysoký presklený mrakodrap, v ktorom by sa mala nachádzať univerzita pre módnych návrhárov, luxusný hotel a obchody.
      Projekt, ktorý by si podľa agentúry AP mal vyžiadať investíciu 2,4 miliardy eur, čelí kritike za svoj avantgardný vzhľad a výšku, kontrastujúcu s okolím. Autor tvrdí, že stavba sa stane hnacím motorom ekonomického zotavenia regiónu.
      Budova s pracovným názvom Palais Lumiére (Palác svetla) si už od zverejnenia prípravných štúdií vyslúžila rôzne prirovnania, ako napríklad osvetlený hríb, žiariaca rybárska návnada alebo kozmická loď, ktorá práve narazila do lagúny.
      Aby Benátčanov presvedčil, pripravil Cardin výstavu o svojom projekte, ktorú v pondelok otvoria v Benátkach, kde sa o niekoľko dní začína Bienále architektúry.
      Návrh stavby, ktorá by mala vyrásť v priemyselnej zóne Marghera na okraji Benátok, vytvoril Cardin - 90-ročná ikona módneho priemyslu - ako dar pre Benátsko. V tomto regióne sa narodil, no ako dvojročný sa s rodinou presťahoval do Francúzska.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona