Pich zariadil výhru Slasku

NETKY.SK • 23 September 2017, 13:07 • 2 min
Pich zariadil výhru Slasku

VROCLAV - Slovenský futbalista Róbert Pich strelil víťazný gól pri triumfe Slasku Vroclav nad Lechom Poznaň 2:0 v piatkovom stretnutí 10. kola najvyššej poľskej súťaže. Dvadsaťosemročný rodák zo Svidníka otvoril skóre v 24. min, keď krížnou strelou zblízka prekonal krajana Matúša Putnockého.

slovakia

left justify in out

Finálny rezultát stanovil v nadstavenom čase prvého polčasu úspešnou realizáciou pokutového kopu Marcin Robak.

"Opäť sme odohrali dobrý zápas. Hrali sme ofenzívne, utvorili sme si príležitosti, navyše sme nedostali žiaden gól. Predviedli sme, že sme silné mužstvo. Dúfam, že takto budeme hrať aj v ďalších stretnutiach. Samozrejme, som rád, že som strelil gól. Aj z dôvodu, že sme zvíťazili a môj zásah nám pomohol k zisku troch bodov. Taktiež si myslím, že aj náš druhý gól v 45. min bol veľmi dôležitý," vyhlásil člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie v interview pre klubovú televíziu.

Pre Picha to bol druhý presný zásah v aktuálnej ligovej sezóne. Na gól v Ekstraklase čakal od 25. augusta, keď z jedenástky rozhodol o výhre Slasku nad Cracoviou Krakov (2:1). Vroclavčanom sa po horšom štarte do súťaže momentálne darí. Neprehrali ostatných osem ligových duelov, pričom na ich štíte počas tejto série zostala aj majstrovská Legia Varšava či Lechia Gdansk. "Určite je dobré, že vyhrávame nad silnými súpermi. Postupne si získavame rešpekt. Ako som spomenul, máme dobrý tím. Naša forma ide hore. Verím, že to využijeme a naďalej budeme zbierať body," doplnil Pich.

Podľa slovenského legionára prispeli k piatkovému triumfu Slasku aj fanúšikovia na tribúnach, ktorí vytvorili skvelú atmosféru. "Myslím si, že divákom sa duel musel páčiť. Ďakujeme im za podporu, bolo ich veľa (vyše 22-tisíc, pozn. red.)," uzavrel Róbert Pich.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies