Pich je vďačný Hapalovi, dementoval konkrétny záujem Esbjergu

NETKY.SK • 16 December 2014, 14:43 • 2 min
Pich je vďačný Hapalovi, dementoval konkrétny záujem Esbjergu

VROCLAV - Po tom, ako bol dlhé roky až do záveru minulej sezóny miláčikom priaznivcov poľského futbalového klubu Slask Vroclav brankár Marián Kelemen, si v tomto ročníku získal srdcia fanúšikov iný Slovák Róbert Pich.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročný rodák zo Svidníka strelil v jesennej časti Ekstraklasy 2014/2015 šesť gólov. Obdivuhodný bol z jeho strany predovšetkým úvod ligovej súťaže, keď v prvých troch kolách zaznamenal štyri presné zásahy. Po augustovom prípravnom dueli proti Borussii Dortmund (0:3) sa o ňom pochvalne vyjadroval aj predseda predstavenstva nemeckého klubu Hans-Joachim Watzke. Podľa poľských médií okamžite zaujal predovšetkým zástupcov dánskeho klubu Esbjerg fB, v ktorom pôsobí aj ďalší bývalý hráč MŠK Žilina, brankár Martin Dúbravka. "O záujme Esbjergu som sa dozvedel iba z novín, ale momentálne neviem o žiadnom klube, ktorý by mal konkrétny záujem," povedal pre agentúru SITA Róbert Pich.

 

Poľský Przeglad Sportowy predstavil Picha pred pár týždňami ako všestranného športovca, ktorý v detstve ako správny Slovák vyskúšal aj hokej. V jeho rodnom meste však neboli dostatočné podmienky pre rozvoj mladých hokejistov. Spomedzi doterajších trénerov Pich veľmi rád spomína na Pavla Hapala. "Moja kariéra išla smerom nahor, keď ma tréner Hapal ako 22-ročného dotiahol do Žiliny. Navždy mu budem veľmi vďačný. Pamätám sa, ako mi po mojom príchode povedal: ´Nechcel by som, aby sa tvoj rozvoj skončil na tomto mieste. Môžeš hrať aj na vyššej úrovni.´ Zatiaľ som nemal žiadnu konkrétnu ponuku zo západnej Európy. Ako 19-ročný som bol v pražskej Slavii, ktorá v tom čase postúpila do skupinovej fázy Ligy majstrov. Nastupoval som však len za rezervu. Rok pred príchodom do Slasku som mohol odísť do bulharského Ludogorca Razgrad, ktorý účinkuje v pohárovej Európe. Záujem mal aj grécky Atromitos Atény, nemal však dostatok peňazí na zrealizovanie transferu," citoval Przeglad Sportowy slová hráča, za ktorého bývalý zamestnávateľ MŠK Žilina zinkasoval od Poliakov sumu 26-tisíc eur. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona