Picasso sa predal na dražbe v Sotheby's za 33,26 milióna eur

NETKY.SK • 6 Február 2013, 08:06 • 2 min
Picasso sa predal na dražbe v Sotheby's za 33,26 milióna eur

Picasso sa predal na dražbe v Sotheby's za 33,26 milióna eur - Kultúra Obraz španielskeho umelca Pabla Picassa, na ktorom stvárnil svoju milenku a zlatú múzu Marie-Thérese Walterovú, predali v utorok na londýnskej dražbe za 28,6 milióna libier (33,26 mili

slovakia

left justify in out

img

Obraz španielskeho umelca Pabla Picassa, na ktorom stvárnil svoju milenku a "zlatú múzu" Marie-Thérese Walterovú, predali v utorok na londýnskej dražbe za 28,6 milióna libier (33,26 milióna eur). Bol to vrchol významnej aukcie impresionistického, moderného a surrealistického umenia v aukčnej sieni Sotheby's.

Dielo z roku 1932 má názov Žena sediaca pri okne. Picasso sa so svojou múzou zoznámil v Paríži v roku 1927, keď mala 17 rokov, a stali sa milencami. Odborníci označujú obraz za ohromujúci a monumentálny portrét, ktorý vznikol počas jedného z najoslavovanejších období Picassovho života.

S Picassovými portrétmi Walterovej zberatelia v posledných rokoch živo a úspešne obchodujú.

Ceny väčšiny žiadaných diel v posledných rokoch prudko stúpli napriek všeobecnejším ekonomickým obavám, pričom zberatelia v Číne, Rusku a na Blízkom východe sa čoraz viac pridávajú k hlavným, etablovaným zákazníkom v Európe a USA.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona