Picard v USA neuspel, Bank Austria nemusí vyplatiť náhradu škody

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 13:48 • 2 min
Picard v USA neuspel, Bank Austria nemusí vyplatiť náhradu škody

VIEDEŇ - Bank Austria, dcéra talianskej UniCredit Bank, si môže v kauze Madoff v jednom prípade uľahčene vydýchnuť. Agentúra APA sa odvoláva na správu v dnešnom vydaní rakúskeho denníka Standard.

slovakia

left justify in out

Podľa nej advokát poškodených veriteľov Irving Picard neuspel so svojím podaním na americkom najvyššom súde. Picard žaloval Bank Austriu a menšiu viedenskú Bank Medici o náhradu škody 19,6 miliardy USD (14,32 miliardy eur). Bank Medici v súvislosti s Madoffovym škandálom prišla o licenciu v roku 2009. Hovorca Bank Austrie uviedol, že rozhodnutie amerického najvyššie súdu je v celom rozsahu pozitívne.

 

Kauza Madoff však tým ešte nie je celkom uzavretá. Picard vedie v Spojených štátoch proti Bank Austrii ešte dva súdne spory. Dostala sa do nich svojím fondom Primeo, z ktorého prostriedky investorov vkladala do Madoffových hedžových fondov. 

 

Bernard Madoff bol pred rokmi investičnou hviezdou na Wall Street. Neskôr si založil vlastné fondy a ich účastníkom sľuboval vysoké úroky. V skutočnosti viedol pyramídovú hru a vkladmi nových investorov vyplácal vysoké podiely "na zisku" starým podielnikom.

 

Picard obhajuje poškodených investorov podvodníka Madoffa. Doteraz im vymohol vyše 9 miliárd USD. Z nich poukázala 2,6 miliardy USD Madoffova "domáca" banka JPMorgan. V kauze Madoff sa prihlásilo o náhradu škody 51.700 osôb zo 191 krajín. Žiadajú nahradiť škodu 40 miliárd USD.

 

TASR v júni 2009 informovala, že newyorský súd udelil Madoffovi trest odňatia slobody na 150 rokov.

 

B. Madoff zapojil do trestnej činnosti svojho brata Petra a jeho dcéru aj dvoch svojich synov. Peter Barnard ako manažér spoločnosti Investment Securities LLC dostal trest odňatia slobody na desať rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies