Piaty ročník paralympijskej Parády prilákal na Zelenú vodu stovky návštevníkov

NETKY.SK • 7 Jún 2014, 14:48 • 2 min
Piaty ročník paralympijskej Parády prilákal na Zelenú vodu stovky návštevníkov

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM - Rekreačný areál Zelená voda pri Novom Meste nad Váhom dnes ovládli „paranormálni“ hrdinovia a ich obdivovatelia. Slovenský paralympijský výbor pripravil už piaty ročník Parády – športovo-spoločenského podujatia pre celé rodiny.

slovakia

left justify in out

Stovky návštevníkov podujatia si môžu zašportovať, stretnúť sa s medailistami z paralympijských hier a vyskúšať si športové disciplíny, v ktorých súťažia hendikepovaní športovci.
      

Ako pre TASR povedal predseda Slovenského paralympijského výboru Ján Riapoš, hlavnou myšlienkou podujatia je motivovať mladú generáciu k pohybu, športu, k fair play a spojiť celé rodiny. „Každý, kto sem dnes prišiel, si môže vyskúšať niekoľko paralympijských športov a stretnúť sa s paranormálnymi hrdinami, ktorí nás reprezentovali na zimných paralympijských hrách v Soči a vo Vancouveri i letných paralympijských hrách v Londýne. Verejnosti sú k dispozícii paralympijskí medailisti ako Jakub Krako, Henrieta Farkašová, Imro Lyócsa, Vladimír Majerčák, Marek Margoč, máme tu celú reprezentáciu v bocci, stolnom tenise, lukostreľbe,“ priblížil Riapoš.
      

Návštevníci Zelenej vody podľa jeho slov dnes zažijú množstvo atrakcií, zábavných súťaží v zónach, ktoré pripravili partneri Slovenského olympijského výboru. „Podujatie moderujú Patrícia Jarjabková a Štefan Skrúcaný, na záver je pripravený kultúrny program nielen v podaní detí z Centra voľného času v Novom Meste nad Váhom, ale návštevníci Parády sa môžu tešiť aj na koncert Petra Cmoríka a Roba Opatovského,“ doplnil šéf paralympionikov.
     

Zdôraznil, že v areáli Zelenej vody, ktorý je celý bezbariérový, nájdu dnes dostatok možností na zábavu aj vozičkári. „Bezbariérový je nielen areál, ale najmä myslenie organizátorov, ktorí sa tešia na všetkých – zdravých i hendikepovaných,“ uzavrel Riapoš.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies