Piaty pokus Žiline vyšiel, hrdina Ceesay: "Chceme hrateľnú skupinu"

NETKY.SK • 26 August 2010, 12:29 • 2 min
Piaty pokus Žiline vyšiel, hrdina Ceesay: "Chceme hrateľnú skupinu"

Piaty pokus Žiline vyšiel, hrdina Ceesay: "Chceme hrateľnú skupinu"

slovakia

left justify in out

V súčte dvoch zápasov s favorizovanou pražskou Spartou nedostali futbalisti úradujúceho slovenského majstra MŠK Žilina gól a strelili tri. Spoľahlivá defenzíva a gambijský zázrak Momodou Ceesay boli kľúčovými faktormi ich historického postupu do hlavnej fázy Ligy majstrov 2010/2011, ktorý Žilinčanom vyšiel na piaty pokus v klubovej histórii.
O postupe sa začalo nahlas hovoriť už po famóznom predstavení mužstva Pavla Hapala v Prahe, kde vyhralo 2:0. Menšie polemiky však vzbudzovala odveta. Skeptici sa obávali, s akou taktikou Žilina vyrukuje, keď jej stačí brániť dvojgólový náskok, lenže ona má hráčov, ktorí vždy ľúbili útočiť. Predzápasové špekulácie sa ukázali ako neopodstatnené, po akrobatickom góle Ceesaya v 18. minúte vytryskol pod Dubňom gejzír radosti a skupinová fáza LM bola na dosah - v tom momente totiž Sparta musela gólovo udrieť trikrát. Fanúšikovia spievali postupové chorály už dlhú chvíľu pred koncom zápasu, stopér Jozef Piaček bol ale stále opatrný: "Uveril som až v 90. minúte, že je to v suchu. S Máriom Pečalkom sme na seba prehodili úsmev, tľapli si rukami. Majo na mňa žmurkol a povedal, že už to zvládneme," povedal pre TASR Piaček, ktorý spolu s Pečalkom vytvorili nepriechodné stopérske duo. Pre všetkých hráčov žilinského mužstva bola odveta so Spartou vrcholom ich kariéry: "Je to veľký úspech celého žilinského futbalu a pre mňa tiež najväčší v kariére," nechal sa počuť Piaček, ktorý si v skupinovej fáze praje súpera z anglickej Premiership: "Prial by som si anglické mužstvo. Verím, že jedno z nich budeme mať v skupine. Ani Barcelona by nebola na zahodenie, ale to by sme asi potrebovali štyrikrát väčší štadión," smial sa spoľahlivý obranca.
Jediný gólový moment stredajšieho večera zaobstaral Ceesay. Prišiel v najpríhodnejšom momente, po spálení dovtedajšej najväčšej tutovky v podaní Sionka, ktorý sa na opačnej strane zle zorientoval a tribúny si vydýchli po tom, ako lopta minula priestor Dúbravkovej bránky. "Rilke potiahol loptu, ja som si ju nespracoval ideálne, ale skúsil som ju vo vzduchu cez hlavu trafiť a so šťastím skončila v sieti. Splnili sme plán, s ktorým sme do odvety vstupovali, ale bolo to ťažšie ako v Prahe. Súper hral lepšie a o postup sme museli bojovať zo všetkých síl. Verím, že sme ešte nepovedali posledné slovo a v skupinovej fáze dostaneme súperov, cez ktorých sa pokúsime ísť ešte ďalej," povedal pre TASR obrovitý legionár z Gambie. Hviezdny okamih svojej kariéry si plnými dúškami užíval aj kapitán Róbert Jež: "Je to najkrajší futbalový zážitok. Čo sa týka futbalu, sú to neopísateľné pocity, v súkromí je mojou najväčšou výhrou rodina a moje dve dcérky. V ďalšej fáze by som chcel aj nechcel Barcelonu, lebo zahrať si proti nej by bol zážitok na celý život. Na druhej strane ide o jedno z najkvalitnejších mužstiev na svete, ktoré má ohromnú silu." Prvýkrát v histórii bolo na futbale v Žiline vypredané: "Chceme sa poďakovať fanúšikom, boli naším dvanástym hráčom, vytvorili fantastickú kulisu," dodal Jež, ale ako správny kapitán brzdil postupové oslavy. Na otázku, koľko dní sa bude "flámovať", odpovedal: "Nemôžeme byť opití, v sobotu predsa hráme ligu v Trnave."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona