Piatkový žreb v Nyone určí semifinálové dvojice LM a EL

NETKY.SK • 10 Apríl 2014, 15:20 • 2 min
Piatkový žreb v Nyone určí semifinálové dvojice LM a EL

NYON - Sídlo Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone bude v piatok 11. apríla dejiskom žrebu semifinále tohtosezónnej edície oboch európskych pohárových klubových súťaží.

slovakia

left justify in out

Najskôr sa od 12.00 h SELČ do osudia dostanú štyri najúspešnejšie mužstvá v Európskej lige, následne prídu na rad semifinalisti Ligy majstrov. Pri žrebe bude generálnemu sekretárovi UEFA Giannimu Infantinovi asistovať ambasádor lisabonského finálového stretnutia LM (hrá sa v sobotu 24. mája 2014), bývalý portugalský reprezentant Luís Figo. Spomenutému funkcionárovi UEFA pomôže pri žrebe EL zástupca finálového duelu európskeho pohára číslo 2 (hrá sa v stredu 14. mája 2014 na štadióne Juventusu Turín), bývalý obranca talianskej reprezentácie Ciro Ferrara.

 

Vo finále Ligy šampiónov sa predstavia dvaja z kvarteta semifinalistov - Real Madrid, FC Chelsea, Bayern Mníchov, Atlético Madrid. Obhajcom "ušatej trofeje" sú Bavori, ktorí sa stanú v prípade celkového triumfu prvým tímom v novodobej histórii súťaže so ziskom európskeho primátu dvakrát po sebe. Mníchovčania sú medzi elitnou štvoricou starého kontinentu po štvrtý raz za ostatných päť rokov. Chelsea sa dostala do semifinále siedmykrát za ostatných jedenásť sezón a "biely balet" zlepšil maximum v podobe dvadsiatej piatej účasti. Atlético Madrid sa predstaví v kvartete najlepších štvrtýkrát v histórii. V semifinále Ligy majstrov môžu na seba naraziť aj mužstvá z rovnakej krajiny a neuplatňuje sa žiadne nasadenie. Prvé zápasy tejto fázy sú na programe v utorok 22. 4. a v stredu 23. apríla, odvety sa uskutočnia o týždeň neskôr 29., resp. 30. apríla. 

 

Ruka Cira Ferraru dá dohromady mužstvá úspešné vo štvrťfinále Európskej ligy, pričom v tomto prípade sú prvé duely semifinále naplánované na štvrtok 24. 4. a odvety na 1. mája. Na rozdiel od kontinentálneho pohára číslo jeden ešte nie sú známi účastníci semifinále EL, vo štvrtok 10. apríla musia tímy ešte absolvovať odvetné duely štvrťfinále. Štyria postupujúci vzídu z dvojíc Benfica Lisabon (Portug.) - AZ Alkmaar (Hol., prvý vzájomný zápas: 1:0), Juventus Turín (Tal.) - Olympique Lyon (Fr., 1:0), FC Valencia (Šp.) - FC Bazilej (Švaj., 0:3), FC Sevilla (Šp.) - FC Porto (Portug., 0:1). 

Účastníci žrebu semifinále futbalovej Ligy majstrov 2013/2014: 
Real Madrid (Šp.), FC Chelsea (Angl.), Bayern Mníchov (Nem.), Atlético Madrid (Šp.) 

Zostávajúci program zápasov Ligy majstrov 2013/2014 (všetky stretnutia budú mať výkop o 20.45 h SELČ): 
semifinále
: 22. a 23. apríla /prvé zápasy/, resp. 29. a 30. apríla /odvety/ 
finále: 24. mája (Estádio da Luz v Lisabone /Portug./) 


Účastníci žrebu semifinále futbalovej Európskej ligy 2013/2014: 
Benfica Lisabon (Portug.)/AZ Alkmaar (Hol.), Juventus Turín (Tal.)/Olympique Lyon (Fr.), FC Valencia (Šp.)/FC Bazilej (Švaj.), FC Sevilla (Šp.)/FC Porto (Portug.) 

Zostávajúci program zápasov Európskej ligy 2013/2014: 
semifinále:
24. apríla /prvé zápasy/, resp. 1. mája /odvety/ 
finále: 14. mája (štadión Juventus v Turíne /Tal./) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies