Piatkový pochod Za slušné Slovensko v Bratislave nebude

NETKY.SK • 22 Marec 2018, 14:43 • 2 min
Piatkový pochod Za slušné Slovensko v Bratislave nebude

BRATISLAVA - Zhromaždenie za Slušné Slovensko v piatok v Bratislave na Námestí SNP nebude. Informovali o tom organizátori predchádzajúcich zhromaždení Katarína Nagy Pazmány, Peter Nagy, Karolína Farská, Juraj Šeliga, Veronika Bruncková, Tatiana Sedláková, Jakub Kratochvíl.

slovakia

left justify in out

V ich vyhlásení sa uvádza, že slušní ľudia rešpektujú ústavu a práve o tom je sloboda, zodpovednosť a slušnosť. „Dnes pán prezident Kiska vymenoval novú vládu. Preto sme sa rozhodli, že v piatok sa v Bratislave zhromaždenie „Za slušné Slovensko“ neuskutoční. Od začiatku sme reprezentovali občiansky hlas a sme hrdí na to, čo občiansky hlas dosiahol."

Organizátori tvrdia, že nikam neodchádzajú, ale budú pozorne sledovať systémové zmeny, ku ktorým sa prihlásila nová vláda. Zakladajú preto občiansku platformu „Za slušné Slovensko“, ktorej cieľom je podporovať občiansku angažovanosť a spájať ľudí za spravodlivého a slušné Slovensko. „Nekončíme, naopak, sme tu a sme pripravení kedykoľvek vyjsť opäť do ulíc. Budeme vyvíjať rôzne formy občianskeho tlaku na to, aby bola vyšetrená vražda Jána a Martiny a neboli žiadne podozrenia na prepojenie štátnych inštitúcii na organizovaný zločin. Chceme vidieť, že ministerstvo vnútra funguje nezávisle."

Zhromaždenia Za slušné Slovensko sa konali už dvakrát - v piatok 8. a 15. marca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona