Piatková superkombinácia s triom Slovákov

NETKY.SK • 13 Február 2014, 10:20 • 2 min
Piatková superkombinácia s triom Slovákov

ROZA CHUTOR - Po viacerých tréningoch zjazdu v piatok absolvujú svoju olympijskú premiéru slovenskí reprezentanti Adam Žampa a Matej Falat. Dovedna s Martinom Bendikom, ktorý už na ZOH 2014 v Soči štartoval v zjazde, zabojuje trio Slovákov o čo najlepšie umiestnenie v mužskej superkombinácii.

slovakia

left justify in out

Obhajcom zlata z Vanncouveru 2010 je Američan Bode Miller. Zjazd je na programe o 11.00 h miestneho času (8.00 h SEČ), jedno slalomové kole sa začne o 15.30 h (12.30 h SEČ). "Trať na zjazd je technická a ľadová, skoky majú aj 70 metrov. Veľmi sa mi páči,“ uviedol počas prípravy v dejisku ZOH 2014 Adam Žampa.

Veľkým súperom Millera v boji o najcennejší kov bude jeho krajan Ted Ligety, ktorý v tejto disciplíne zvíťazil pod piatimi olympijskými kruhmi v Turíne 2006. Ak uspeje jeden z týchto Američanov, stane sa prvým mužským športovcom, ktorý získa superkombinačné zlato viac ako raz. "Verím, že v zjazde získam dostatočný náskok na špecialistov slalomárov," povedal po štvrtkovom tréningu Miller. 

Ak zvíťazí Ligety, bude len tretím pretekárom, ktorý bude mať na svojom konte aspoň tri tituly zo ZOH a majstrovstiev sveta - doteraz sa to podarilo Nórovi Kjetilovi Andrému Aamodtovi (4 tituly) a Marcovi Girardellimu (3) z Luxemburska. Na túto métu sa môže dotiahnuť v prípade triumfu aj nórsky pretekár Aksel Lund Svindal, ktorý je svetovým šampiónom v superkombinácii z rokov 2009 a 2011. Skúsený Nór sa navyše môže stať tretím mužom olympijskej histórie, ktorý získa zlato v štyroch disciplínach. Na svojom konte má totiž úspechy v zjazde, super G a obrovskom slalome. Bez šancí na medailu nie je ani veterán z Chorvátska Ivica Kostelič, ktorý na predchádzajúcich dvoch ZOH bral striebro.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies