Piatich mužov uväznili na stromoch tigre sumatrianske

NETKY.SK • 8 Júl 2013, 11:57 • 2 min
Piatich mužov uväznili na stromoch tigre sumatrianske

BANDA ACEH - Indonézski záchranári rozbehli pátranie po piatich mužoch, ktorí údajne uviazli na stromoch v snahe zachrániť sa pred tigrami, ktoré šiesteho z nich dohrýzli na smrť. O prípade dnes informovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Dedinčania hľadali agarové drevo, používané na výrobu kadidiel a parfumov. Náhodou chytili mláďa tigra sumatrianskeho do pasce, pripravenej pre jeleňa, ktorého chceli uloviť na mäso. Incident s mláďaťom vyvolal útok piatich tigrov z oblasti. Jeden z mužov útok neprežil, piati sa zachránili na stromoch a vo štvrtok poslali ostatným dedinčanom SMS správy. Tí zalarmovali políciu. 

Šéf miestnej polície Dicky Sondani potvrdil, že do národného parku Gunung Leuser - do okresu Taming v provincii Aceh, susediacom s provinciou Severná Sumatra - vyslali 30-členný tím. Záchranný tím potreboval tri dni, aby sa dostal do odľahlej oblasti a nezvestných mužov do dnešného dňa ešte nelokalizovali. Sondani povedal, že majú obavy, pretože postihnutí môžu byť slabí kvôli nedostatku potravy a mohli by spadnúť zo stromov.

Národný park Gunung Leuser zaberá 7927 štvorcových kilometrov v hraničnej oblasti provincií Aceh a Severná Sumatra. Okrem tigrov sumatrianskych je domovom aj pre ďalšie chránené druhy živočíchov - orangutany, slony, nosorožce a leopardy.

Tiger sumatriansky je najväčšmi ohrozeným poddruhom tigra. Zostalo už zhruba len 400 jedincov, kým v 70. rokoch ich ešte bolo 1000. Pokles populácie spôsobilo pytliactvo a ničenie pralesa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona