Piatich členov Súdnej rady majú sudcovia voliť 21. apríla

NETKY.SK • 22 Február 2022, 09:54 • 2 min
Piatich členov Súdnej rady majú sudcovia voliť 21. apríla

BRATISLAVA – Voľby piatich členov Súdnej rady SR z radov sudcov sa majú uskutočniť 21. apríla. Kandidátov možno navrhovať do 17. marca do 15.00 h. Voľby vyhlásil predseda Súdnej rady Ján Mazák.

slovakia

left justify in out

„Predseda vyhlásil voľby so zreteľom na vzdanie sa funkcie členky Súdnej rady Marcely Kosovej dňa 7. februára 2022 a na skutočnosť, že 30. júna 2022 uplynie funkčné obdobie členom súdnej rady Milošovi Kolekovi, Erike Zajacovej, Pavlovi Pilekovi a Jánovi Burikovi,“ informuje Súdna rada na svojom webe. Voľby sa uskutočnia na zhromaždeniach sudcov v západoslovenskom, stredoslovenskom a východoslovenskom volebnom obvode. Kandidátov môžu navrhovať sudcovské rady, záujmové stavovské organizácie sudcov alebo najmenej desať sudcov v danom volebnom obvode.

 

img

 

Súdna rada SR je ústavný orgán tvorený 18 členmi, predsedom a podpredsedom. Jedného člena volia sudcovia Najvyššieho súdu SR a Najvyššieho správneho súdu SR. Osem členov z radov sudcov volia sudcovia ostatných súdov. Po troch členov dodávajú Národná rada (NR) SR, prezident SR a vláda SR.

 

Možno vás zaujme: Pre podnikateľov je návrh novely zákona o obchodovaní s emisiami sklamaním



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies