Piati vojaci NATO zabití v Afganistane boli Američania

NETKY.SK • 10 Jún 2014, 13:42 • 2 min
Piati vojaci NATO zabití v Afganistane boli Američania

WASHINGTON - Piati vojaci NATO, ktorí dnes zahynuli v Afganistane, boli Američania, potvrdil nemenovaný zdroj z amerického ministerstva obrany.

slovakia

left justify in out

Koaličné sily pod vedením NATO predtým informovali, že piati zahraniční vojaci zahynuli v južnom Afganistane. Podľa vyjadrenia velenia koalície to vyzerá tak, že strieľanie na vojakov bolo omylom. Afganská polícia a Taliban tvrdia, že zahraničných vojakov v juhoafganskej provincii Zábul zabila streľba z vrtuľníkov spojeneckých síl.

 

Ak by sa potvrdila streľba do vlastných radov, išlo by o jeden z najvážnejších takýchto omylov za takmer 14 rokov trvania afganskej vojny, uviedla tlačová agentúra AP.

 

Hovorca Talibanu Karí Júsuf Ahmadí povedal, že povstalci útočili na zahraničné sily, keď zasiahli vrtuľníky a omylom zabili vlastných vojakov.

 

Podobne sa vyjadril aj šéf miestnej polície: "Vojaci ISAF sa práve po jednej operácii vracali na svoje základne, keď ich znenazdajky prepadli povstalci. Leteckým útokom si omylom zasiahli vlastné sily a zabili si svojich vojakov," citovala ho agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies