Piati slovenskí diplomati prijali od prezidentky SR poverovacie listiny

NETKY.SK • 20 November 2019, 15:38 • 2 min
Piati slovenskí diplomati prijali od prezidentky SR poverovacie listiny

BRATISLAVA - Prezidentka Zuzana Čaputová odovzdala v dnešný deň novým veľvyslancom SR v Nemecku, Holandsku, Srbsku, Mexiku a Gruzínsku poverovacie listiny.

slovakia

left justify in out

"O chvíľu sa vydáte na cestu do krajín vášho vyslania, kde budete hájiť Slovensko a jeho záujmy. Každá z týchto krajín je jedinečná a predstavuje špecifické výzvy aj príležitosti." 

 

"Či je to Nemecko a Holandsko, ktoré sú pre Slovensko nielen mimoriadne dôležití ekonomickí partneri no zároveň spojenci a veľmi vplyvní členovia Európskej únie, ktorí budú významnou mierou formovať spoločnú európsku budúcnosť alebo Srbsko a Gruzínsko, ktoré predstavujú dôležitých partnerov pre stabilitu v našom širšom susedstve a zároveň Mexiko, ktoré je významným lídrom v regióne Latinskej Ameriky," povedala v príhovore prezidentka Čaputová.

 

img

 

Prezidentka zároveň dodala, že úroveň a charakter vzťahov s jednotlivými krajinami môže byť rozdielna, avšak v jednom očakáva, že pôsobenie veľvyslancov bude jednotné.

 

img

 

Veľvyslanec Marián Jakubócy bude pôsobiť v Nemeckej spolkovej republike so sídlom v Berlíne, veľvyslanec Juraj Macháč v Holandskom kráľovstve so sídlom v Haagu. Prezidentka poverila ďalej Fedora Rosochu, ktorý bude mať pôsobnosť v Srbskej republike so sídlom v Belehrade. Veľvyslankyňa Terézia Šajgalíková bude pôsobiť v Mexiku so sídlom v Mexico City a veľvyslanec Pavel Vízdal bude zastupovať Slovensko v Gruzínsku so sídlom v Tbilisi.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona