Piati podpredsedovia strany Za ľudí vyzvali Remišovú, aby ďalej nepokračovala v eskalovaní konfliktu v strane

NETKY.SK • 3 Jún 2021, 07:16 • 2 min
Piati podpredsedovia strany Za ľudí vyzvali Remišovú, aby ďalej nepokračovala v eskalovaní konfliktu v strane

BRATISLAVA - Piati podpredsedovia strany Za ľudí reagovali na to, že Tomáš Lehotský už nie je kandidátom strany Za ľudí na funkciu podpredsedu parlamentu.

slovakia

left justify in out

Pred včerajsím rokovaním vlády to povedala Veronika Remišová s tým, že to už oznámila aj koaličným partnerom. Dôvodom je podľa jej slov vzniknutá situácia v strane a vytvorenie istej „frakcie" vo vnútri strany, ktorej je Lehotský členom.

 

img

 

Súvisiaci článok: AKTUALIZÁCIA: Lehotský už nie je kandidátom strany Za ľudí na funkciu podpredsedu parlamentu

 

Piati podpredsedovia strany, Jana Žitňanská, Juraj Šeliga, Mária Kolíková, Vladimír Ledecký a Michal Luciak, reagovali na vzniknutú situáciu spoločným vyhlásením. V ňom uviedli, že nesúhlasia s tým, aby Veronika Remišová stiahla navrhnutie Tomáša Lehotského za podpredsedu Národnej rady.

 

Mohlo by vás zaujímať: Vladimíra Marcinková: Veronika Remišová účelovo zmenila zloženie predsedníctva, aby stranu ovládla

 

O rozhodnutí sa podľa svojich slov dozvedeli z médií bez toho, aby k nemu prebehla vnútrostranícka diskusia na úrovni podpredsedov strany či poslaneckého klubu. „Vyzývame Veroniku Remišovú, aby ďalej nepokračovala v eskalovaní konfliktu v strane, aby nerobila sama rozhodnutia v mene celej strany a neobchádzala pri tom predsedníčku poslaneckého klubu Janu Žitňanskú, ktorá návrh predkladala v mene poslaneckého klubu,“ uviedli v stanovisku.

 

Prečítajte si tiež: Blamáž na rokovaní strany Za ľudí! Remišovej kritici opustili miestnosť!

 

Podpredsedovia dodali, že o vzniknutej situácii budú hovoriť priamo s koaličnými partnermi. Okrem podpredsedov sa pod spoločné vyhlásenie podpísali aj poslanci strany Vladimíra Marcinková, Marek Hattas, Ján Benčík a Tomáš Lehotský.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona