Piati návštevníci festivalu v Argentíne skonali po užití pančovaných drog

NETKY.SK • 19 Apríl 2016, 07:07 • 2 min
Piati návštevníci festivalu v Argentíne skonali po užití pančovaných drog

BUENOS AIRES - Päť mladých ľudí vo veku 21-25 rokov zomrelo v Argentíne zrejme na následky konzumácie pančovaných drog.

slovakia

left justify in out

Ďalších päť osôb sa zrejme z rovnakých príčin ocitlo v kritickom stave. Išlo o návštevníkov veľkého festivalu elektronickej hudby Time Warp v Buenos Aires, ktorého organizátori program druhého dňa v dôsledku tragickej udalosti zrušili.

 

Informovali o tom tamojšie médiá a tlačové agentúry AP a DPA s odvolaním sa na zdravotnícke zdroje i ministerku bezpečnosti Patriciu Bullrichovú.

 

K úmrtiu dvoch návštevníkov festivalu došlo priamo na podujatí ešte v piatok miestneho času, ďalší traja zomreli počas alebo po prevoze do nemocnice.

 

Presnú príčinu úmrtia budú môcť zodpovední zverejniť až po súdnej pitve a toxikologickej analýze obsahu organizmov zosnulých. Kriminalisti pri začínajúcom vyšetrovaní prípadu zhabali už väčšie množstvo party drog a zadržali dve podozrivé osoby.

 

História festivalového podujatia Time Warp sa začala v roku 1994 v Nemecku, v argentínskom Buenos Aires ho usporiadali v tomto roku po tretí raz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona