Pianistke hrozí sedem rokov väzenia: Doma veľa cvičila!

NETKY.SK • 12 November 2013, 13:49 • 2 min
Pianistke hrozí sedem rokov väzenia: Doma veľa cvičila!

MADRID - Španielska prokuratúra chce poslať na sedem rokov do väzenia mladú klaviristku, ktorá svojou hrou údajne spôsobila susede psychologickú ujmu a znečistenie prostredia zvukom. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Žalobkyňa, identifikovaná len ako Sonia B., tvrdí, že v rokoch 2003-07 trpela zvukovým znečistením v dôsledku toho, že klaviristka Laia Martínová cvičila päť dní do týždňa denne deväť hodín. Martínova bývala vedľa žalobkyne v meste Puigcerdá na severovýchode Španielska.

Dnes 27-ročná Martínová je v súčasnosti profesionálnou koncertnou pianistkou. Odmieta, že v minulosti hrala doma tak často, ako uvádza jej niekdajšia suseda, a tvrdí, že pravidelne chodila na cvičenia do iných miest.

Žalobkyňa podľa španielskych novín El País uviedla, že v dôsledku týchto udalostí nenávidí klavíry a nakoniec sa zo spomínaného domu odsťahovala.      

Proces, ktorý pred katalánskym tribunálom pokračoval dnes, by sa mal skončiť 15. novembra, potvrdili zdroje súdu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies