Piaček končí v Žiline, môže si hľadať nový klub

NETKY.SK • 16 December 2015, 09:46 • 2 min
Piaček končí v Žiline, môže si hľadať nový klub

ŽILINA - Vo futbalovej Žiline sa rozlúčili s jedným zo svojich niekdajších kapitánov, tím úradujúceho slovenského vicemajstra opúšťa Jozef Piaček.

slovakia

left justify in out

Vedenie oznámilo 32-ročnému stopérovi, že si môže hľadať nový klub. V MŠK pôsobil takmer osem sezón. "Úprimne, bolo mi to ľúto. Vo výbornom slovenskom klube som strávil dlhé obdobie. K Žiline som si za ten čas vytvoril citové väzby. Tie zostávajú, ale koniec musím brať ako realitu. Neprekvapilo ma to, viac-menej som s tým počítal," povedal Piaček pre stredajšie vydanie denníka Šport.


Skúsený stredný obranca získal so žilinským klubom dva majstrovské tituly v rokoch 2010 a 2012, s tímom sa predstavil aj v skupinovej fáze Ligy majstrov 2010/2011. Naposledy sa v A-tíme Žiliny objavil 20. mája. "Na konci jari som si nedoliečil koleno, ktoré pri záťaži reagovalo, vznikol zápal a hojilo sa pomalšie. Nezmieril som sa s tým, že vysedávam na tribúne. Tvrdo som pracoval na svojom návrate. Na jeseň som sa neobjavil v zostave, nastúpil som iba za juniorku v druhej lige. Škoda, aj takéto veci prináša futbalový život," pokračoval Piaček, ktorý patril medzi služobne najstarších hráčov v žilinskom mužstve.


Momentálne najstarším je slovenský reprezentant Viktor Pečovský (32) a v tíme sú ešte dvaja tridsiatnici - obranca Tomáš Hučko (30) a brankár Miloš Volešák (31). Aktuálny vekový priemer mužstva je 23 rokov. K slovu sa teda dostávajú viac mladší hráči. "Je to realita. Po mladých je čoraz väčší dopyt. Tento trend sa presadzuje u nás, ale aj v iných európskych krajinách. Osobne si myslím, že v kolektíve je potrebný správy mix skúsenosti a mladosti, aby sa dostavil úspech," zakončil Jozef Piaček.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies