Piëch odstúpil z postu predsedu dozornej rady spoločnosti VW

NETKY.SK • 26 Apríl 2015, 11:25 • 2 min
Piëch odstúpil z postu predsedu dozornej rady spoločnosti VW

FRANKFURT - Predseda dozornej rady spoločnosti Volkswagen (VW) Ferdinand Piëch v sobotu odstúpil zo svojej funkcie. Podľa vlastných slov sa postojmi "vzdialil“ šéfovi spoločnosti Martinovi Winterkornovi.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Volkswagen vo svojom stanovisku uviedla, že Piëch rezignoval na post predsedu dozornej rady a taktiež sa vzdáva svojich ostatných mandátov v rámci skupiny VW s okamžitou platnosťou. Dočasným predsedom dozornej rady VW je Berthold Huber. Túto pozíciu bude zastávať dovtedy, kým sa neuskutočnia voľby nového predsedu.


Piëch je kritikom súčasného šéfa spoločnosti Martina Winterkorna. Dôvodom sú problémy spoločnosti VW so zvýšením ziskovosti, automobilke sa taktiež nedarí na americkom trhu. Winterkorn však má plnú podporu dozornej rady VW. Automobilka o tom informovala minulý týždeň. Dozorná rada VW na svojom zasadnutí uviedla, že Piëch je so svojím postojom osamotený a ostatní členovia šesťčlennej dozornej rady Winterkorna podporili. Predstavitelia spoločnosti navrhnú predĺženie kontraktu Martina Winterkorna. Ten súčasný vyprší v decembri 2016.


Koncern VW pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť VW Slovakia, a. s. patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku a zamestnáva 9 400 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V Martine vyrába komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska. V Stupave vyrába nástroje pre produkčné linky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona