Phylicia Rashad vysvetlila sporné vyhlásenie ku Cosbyho afére

NETKY.SK • 8 Január 2015, 11:34 • 2 min
Phylicia Rashad vysvetlila sporné vyhlásenie ku Cosbyho afére

LOS ANGELES - Americká herečka Phylicia Rashad tvrdí, že jej vyjadrenie podpory hercovi Billovi Cosbymu v súvislosti s obvineniami zo sexuálneho zneužívania bolo zle pochopené.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatšesťročná Rashad, ktorá s Cosbym účinkovala v seriáloch Show Billa Cosbyho (1984 - 1992) a Cosby (1996 - 2000), v rozhovore s filmovým novinárom Rogerom Friedmanom údajne povedala "zabudnite na tie ženy", pričom následne sa za to na ňu zniesla vlna kritiky. Herečka preto poskytla televízii ABC interview, v ktorom svoje vyjadrenie vysvetlila. "Nepovedala som to. Povedala som 'Toto nie je o tých ženách. Toto je o niečom inom. Je to o ničení odkazu'. Som žena, takže by som nič také v živote nepovedala," vyhlásila Rashad. Vetu "zabudnite na tie ženy" pritom zo svojho článku na blogu www.showbiz411.com už zmazal aj Friedman, pričom zverejnil aj ďalší článok, v ktorom celé nedorozumenie vysvetlil.

 

Bill Cosby v súčasnosti čelí viac než dvadsiatim obvineniam zo sexuálneho zneužitia, pričom štyri z údajných obetí ho aj zažalovali. Ako prvá tak spravila istá Judy Huth, ktorú herec údajne obťažoval v roku 1974, keď mala 15 rokov. Prokuratúra Cosbyho v tomto prípade neobvinila, pretože prípad sa mal stať príliš dávno, čím prekročil premlčaciu lehotu pre zločin aj priestupok. Huth však naňho aj tak podala žalobu za sexuálne obťažovanie, pričom uviedla, že incident, na ktorý si spomenula pred troma rokmi, jej spôsobil úzkosť a značné životné problémy. Kalifornské zákony umožňujú podať žalobu do troch rokov po tom, ako obeť sexuálneho zločinu zistí, že utrpela ujmu. Žena teraz žiada proces s porotou a bližšie nešpecifikované odškodné. Zvyšné tri ženy podali žalobu za urážku na cti, pretože ich 77-ročný rodák z Philadelphie prostredníctvom verejných vyhlásení označil za klamárky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies