P.HRUŠOVSKÝ:I.Matovič znevážil symbol štátnosti, bude sa ním zaoberať grémium

NETKY.SK • 20 Január 2012, 14:59 • 2 min
P.HRUŠOVSKÝ:I.Matovič znevážil symbol štátnosti, bude sa ním zaoberať grémium

P. HRUŠOVSKÝ I.

slovakia

left justify in out

img

Konanie nezaradeného poslanca NR SR Igora Matoviča (OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti), ktorý dnes na vstupné dvere parlamentu nalepil veľký znak s obrázkom gorily a banánu, nezostane bez odozvy. Jeho krokom sa bude podľa predsedu parlamentu Pavla Hrušovského v pondelok (23.1.) zaoberať poslanecké grémium.
      Znak svojím tvarom a kompozíciou pripomínal slovenský štátny znak. Hrušovský to odsúdil. "Som sklamaný ako predseda NR SR z konania jedného z našich kolegov, ktorý dnes neprijateľným a hrubým spôsobom znevážil symbol štátnosti - znak SR," vyhlásil Hrušovský pre TASR. Zdôraznil, že ide o budovu najvyššieho zákonodarného orgánu a zo strany Matoviča došlo k zneucteniu nielen štátnosti, ale aj symbolu SR. Čo presne Matovičovi za jeho čin hrozí, zatiaľ nie je jasné.
      Matovičova karikatúra pobúrila aj občianske združenie Slovak Trademark. Jeho predstavitelia dnes na poslanca podali trestné oznámenie pre hanobenie štátnych symbolov. "Žiadame Generálnu prokuratúru SR, aby v predmetnej veci začala trestné stíhanie a preverila predmetné skutočnosti," napísal dnes predseda združenia Rastislav Blaško.
      Nezaradený poslanec dnes nalepením znaku reagoval na okolnosti kauzy Gorila. Podľa jeho slov po tom, ako minister vnútra Daniel Lipšic (KDH) potvrdil, že SIS akciu Gorila skutočne realizovala, skorumpovaní politici nemajú na Slovensku viac právo sa skrývať za oficiálny štátny znak.
      "Sú tu politici, ktorí 23 rokov rozkrádajú Slovensko a občania si nezaslúžia, aby nás takíto ľudia viedli. Skrývajú sa za dvojkríž, tvária sa ako štátny orgán a v skutočnosti sú to zlodeji. Tento štátny znak ich bude oveľa lepšie vyjadrovať," povedal Matovič. Nový znak ostal na budove parlamentu len pár minút. Krátko po Matovičovom odchode ho zamestnanci NR SR odlepili.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona