TOP-NHL: Philadelphia predstavila nového maskota, vyvolal sarkastické reakcie

NETKY.SK • 26 September 2018, 19:38 • 2 min
TOP-NHL: Philadelphia predstavila nového maskota, vyvolal sarkastické reakcie

PHILADELPHIA - Tím NHL Philadelphia Flyers predstavil v stredu svojim fanúšikom nového maskota. Ten však vyvolal v zámorí viaceré negatívne reakcie.

slovakia

left justify in out

 

Maskot dostal meno Gritty a tvorcovia sa inšpirovali známou postavičkou Sally z rozprávky Monsters. "Chceli sme vytvoriť niečo zlé a zároveň milé. Má veľa autentických vlastností, ktoré vidíme v hokeji," uviedol marketingový odborník David Raymond.

Gritty je veľké oranžové strašidlo s dlhou oranžovou bradou. Obranca Flyers Radko Gudas pre zámorské médiá uviedol, že jeho malá dcérka sa s takým maskotom určite nebude chcieť hrať. Fanúšikovia na sociálnych sieťach okamžite začali robiť koláže a šírili o Grittym rôzne zábavné príbehy. Niektorí dokonca videli podobnosť s jedným z vodcov Philadelphie, českým útočníkom Jakubom Voráčkom, ktorý pred nejakým časom nosil veľkú ryšavú bradu.

Pittsburgh Penguins, hlavný rival Philadelphie v NHL, tiež nezostal bez pozornosti nového maskota. Na Twiiteri Gritty napísal, že raňajkuje rôzne druhy vtákov, tučniakov nevynímajúc. Maskot Pittsburghu odpovedal stroho: "Som s tým v pohode, je ok."

Sarkasticky sa však vyjadrili niektorí novinári. "Dobre, dáme Grittymu šancu. Nakoniec, mohlo to byť ešte horšie. Fanúšikovia, ste radi, že nový maskot nie je banánom?," uviedol redaktor denníka Philadelphia Inquirer Stephanie Farr. V podobnom duchu sa vyjadril aj Pete Blackburn z redakcie CBS Sports: "Naozaj potrebujeme nechutné, strašlivé a sadistické športové talizmany. Veľmi tu chýbajú. Vďaka za dobrú prácu Philadelphia." Strašidlo ako maskot má zábavnú funkciu. Dáva tímu originalitu, vďaka čomu si ho verejnosť skôr zapamätá.

 

wr la

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies