Phil Rudd sa plánuje po odpykaní trestu vrátiť do AC/DC

NETKY.SK • 10 August 2015, 16:24 • 2 min
Phil Rudd sa plánuje po odpykaní trestu vrátiť do AC/DC

BRATISLAVA - Austrálsky bubeník Phil Rudd sa plánuje po prepustení z domáceho väzenia vrátiť do hardrockovej kapely AC/DC.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatjedenročný hudobník, ktorý si od 9. júla odpykáva vo svojom dome v novozélandskom meste Tauranga osemmesačný trest za vyhrážanie sa zabitím a držbu metamfetamínu a marihuany, to uviedol v rozhovore pre televíziu TV3.


"Vrátim sa. Nikdy som sa necítil lepšie, nikdy som na tom po psychickej alebo fyzickej stránke nebol lepšie a hranie milujem. Uvedomil som si, kto som a čo dokážem. Chcem iba dostať šancu všetkým ukázať, kým som. Domáce väzenie chcem využiť na to, aby som sa zlepšil. Chcem získať späť svoje miesto v kapele, znova koncertovať a zarobiť veľa peňazí," uviedol Rudd, ktorého na aktuálnom turné AC/DC nahradil Chris Slade. Ostatní členovia formácie zatiaľ neoznámili, či bude Slade trvalou náhradou. Rudd sa taktiež vyjadril k budúcnosti AC/DC, pričom podľa neho kapela bude aktívna ešte dlho. "Tieto reči o poslednom turné, to iste. AC/DC nikdy neskončia, Angus (gitarista Angus Young, pozn. SITA) nikdy neprestane hrať. Vždy sme boli kapelou, ktorá dá fanúšikom na každom koncerte všetko, či už dokážeme prežiť niekoľko ďalších dekád alebo nie. Ja si myslím, že to zvládneme, myslím si, že môžeme vydržať dlhšie než he Rolling Stones," uzavrel.


Phil Rudd, vlastným menom Phillip Hugh Norman Witschke Rudzevecuis, je rodákom z austrálskeho Melbourne a členom AC/DC sa stal v roku 1975. V roku 1983 ho však z kapely vyhodili a následne sa presťahoval na Nový Zéland. O jedenásť rokov neskôr sa síce do kapely vrátil, no zostal žiť na Novom Zélande, kde si v roku 2011 otvoril reštauráciu. V roku 2003 ho spolu s ostatnými členmi AC/DC uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Vlani 6. novembra ho zatkli uňho doma po tom, ako tam polícia na základe tipu od nemenovanej osoby vykonala raziu. Následne ho obvinili z pokusu o objednávku vrážd dvoch ľudí, z vyhrážania sa zabitím a držby metamfetamínu a marihuany. Prokurátor však neskôr pre nedostatok dôkazov obvinenie z pokusu o objednávku vraždy stiahol. Rudd, ktorý pôvodne obvinenia poprel, v apríli nakoniec priznal vinu v súvislosti s obvineniami z vyhrážania sa zabitím a držbou drog. Za tieto činy mu hrozilo až sedem rokov za mrežami, nakoniec ale dostal iba osem mesiacov domáceho väzenia. Znova ho zatkli 18. júla za porušenie podmienok domáceho väzenia, ktorého sa mal dopustiť konzumáciou alkoholu. Krátko po zatknutí ho prepustili na kauciu s tým, že na žiadosť prokuratúry bude musieť absolvovať testy na alkohol a drogy kedykoľvek, keď o to polícia požiada. Bubeník môže na základe súdneho rozhodnutia aj naďalej ostať v domácom väzení, no hrozia mu ďalšie sankcie. Ak ho uznajú vinným z porušenia podmienok, môže ísť za mreže.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies