Phelps zvíťazil v bazéne, kde si ho prvý raz všimol svet

NETKY.SK • 4 December 2015, 09:53 • 2 min
Phelps zvíťazil v bazéne, kde si ho prvý raz všimol svet

FEDERAL WAY - Fenomenálny americký plavec Michael Phelps je opäť o čosi bližšie k návratu na olympijskú scénu, ktorá z neho urobila najviac dekorovaného športovca histórie.

slovakia

left justify in out

Na zimných majstrovstvách Spojených štátov amerických vo Federal Way 30-ročný rodák z Baltimore zvíťazil na 200 m polohové preteky výsledným časom 1:57,61 min. Síce ním výrazne zaostal za svojím maximom z tohto roka 1:54,75, aj svetovým rekordom krajana Ryana Lochteho z roku 2011 (1:54,00), ale celkovo vyjadril spokojnosť. Druhý skončil Chase Kalisz výkonom 1:58,77.

"V predchádzajúcom roku som mal najväčší problém s voľným spôsobom, ale teraz to bolo na krauliarskej časti celkom solídne. Nemal som pocit, že stojím na mieste a umieram. Výsledný čas je lepší, než aký som plával pred rokom v rovnakom čase," zhodnotil Phelps.

 

Osemnásťnásobný zlatý medailista z olympijských bazénov sa predstaví v King Aquatic Center aj v piatok a sobotu, keď má v programe 100 m a 200 m motýlik. Práve v tomto bazéne robil svoje prvé kroky na veľkej scéne ako 15-ročný.

"Na tomto mieste som prvýkrát pokoril dvojminútovú hranicu na 200 m motýlik. O šesť mesiacov neskôr som odcestoval na svoje prvé olympijské hry,“ vravel Phelps. Na OH 2000 v Sydney bol vtedy 15-ročný Phelps najmladším mužským členom americkej plaveckej výpravy za ostatných 68 rokov.

Aktuálne sa Phelps podľa vlastných slov opäť snaží zmeniť svoj život k lepšiemu a zabudnúť na peripetie spojené s väzobným stíhaním z roku 2014, keď nie po prvý raz jazdil autom pod vplyvom alkoholu. Držiteľ 44 zlatých medailí v súčte MS a OH v dlhom bazéne robí všetko pre to, aby si o necelý rok v Riu de Janeiro pripísal na konto piatu olympijskú účasť. "Chcem byť stále lepším človekom v bazéne, ale aj mimo neho. Budem sa o to pokúšať, a verím, že každý deň mi prinesie aspoň maličké zlepšenie. Dnes si užívam všetko, čo mi život prináša. Preto sa pred Riom cítim možno ešte emocionálnejšie, než vtedy, keď som sa po Londýne v roku 2012 lúčil,“ dodal Phelps.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona