Phelps zdolal Lochteho, oboch pokoril Berens

NETKY.SK • 12 Máj 2012, 06:54 • 2 min
Phelps zdolal Lochteho, oboch pokoril Berens

Phelps zdolal Lochteho, oboch pokoril Berens - Ostatné športy Michael Phelps v posledných pretekoch pred americkou plaveckou kvalifikáciou bez problémov zdolal Ryana Lochteho. Na 200 metrov voľným spôsobom však oboch v Charlotte pokoril Ricky Berens.

slovakia

left justify in out

img

Michael Phelps v posledných pretekoch pred americkou plaveckou kvalifikáciou bez problémov zdolal Ryana Lochteho. Na 200 metrov voľným spôsobom však oboch v Charlotte pokoril Ricky Berens. Berens zvíťazil v Charlotte relatívne slabým časom 1:47,32 min. Phelps skončil výkonom 1:48,01 druhý, Lochte obsadil šiestu priečku (1:49,70). "Trénujeme rozdielne," povedal Phelps. "Lochte to vždy tak robil. Som si istý, že tento rok to bude rovnaké. Je to veľmi ťažký súper a v správnom čase bude dobre pripravený." Lochte mal Charlotte nabitejší program ako jeho najväčší rival, ktorý okrem tohto vzájomného súboja štartoval iba na 200 metrov motýlik. Lochte v nasledujúcich pretekoch skončil na 400-metrovej polohovke siedmy. Po návrate z Charlotte sa bude doma pripravovať na olympijskú kvalifikáciu v Omahe, ktorá sa začne v závere júna. "O mesiac či dva nebude nikoho zaujímať, aké boli výsledky v Charlotte," skonštatoval Lochteho kouč Gregg Troy. Phelps pred národnou kvalifikáciou chce plávať už iba na jednom podujatí. Prípravu mieni zavŕšiť v horách Colorada vo vyššej nadmorskej výške. Berens napriek triumfu predpokladá, že v Omahe ho obaja súperi zdolajú. Na vlaňajších MS triumfoval Lochte časom 1:44,44 min, o 35 stotín za ním doplával do cieľa Phelps. V kvalifikácii tak zrejme bude bojovať najmä o účasť v štafete na 4x200 metrov voľným spôsobom. "Mám jednu z najťažších disciplín v krajine," priznal Berens. "Mojimi súpermi sú dvaja najrýchlejší plavci na svete - Ryan Lochte a Michael Phelps. Bol by som rád, ak by som s nimi mohol byť aspoň v štafete. Keby som spolu s nimi získal zlato, bol by som spokojný."

Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies