Phelps si nemyslí, že niekedy súťažil v čistom športe

NETKY.SK • 5 August 2016, 09:02 • 2 min
Phelps si nemyslí, že niekedy súťažil v čistom športe

RIO DE JANEIRO - Najdekorovanejší olympionik všetkých čias Michael Phelps si úprimne nemyslí, že počas svojej úspešnej kariéry niekedy súťažil v čistom športe.

slovakia

left justify in out

Americký plavec to vyhlásil v brazílskom Riu de Janeiro, kde sa v poradí piatykrát predstaví na OH. "Zopakujem to isté, čo vravím vždy a myslím si, že hovorím aj za ostatných - chcem čistý šport, to je všetko," skonštatoval 31-ročný Baltimorčan na tlačovej besede, citovali ho Los Angeles Times.

Svet ochromili najmä mnohé správy o štátom riadenej dopingovej mašinérii v Rusku, ktorá stiahla so sebou na dno priepasti aj športovcov, ktorí v nej nikdy neboli. V súvislosti s OH v Riu sa megaškandál dotkol aj siedmich plavcov z tejto krajiny."Znepokojujúce," tvrdí Phelps. "Niečo sa musí zmeniť, naprieč celým športovým spektrom, nielen v plávaní. Koľko olympiád bol tento problém na pretrase a na koľkých ešte bude? Je to smutné. Smutné, že to nevieme ovládať. Že niekto, kto stál na čele, to nevedel kontrolovať," podotkol Phelps, ktorý po prvý raz štartoval na olympijských hrách už v austrálskom Sydney 2000. Mal vtedy pätnásť rokov a motýľkarskú dvojstovku zvládol ako piaty najrýchlejší za 1:56,50. Od Atén 2004 až po Londýn 2012 v individuálnych disciplínach aj štafetách pozbieral dovedna 22 kovov, z nich 18 so zlatým odleskom. Potom síce ukončil či skôr prerušil kariéru, ale v apríli 2014 ohlásil návrat do bazénov. Je prvým americkým plavcom-mužom, čo sa predstaví na OH piatykrát.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies