Phelps sa vírusu Zika nebojí, do Ria zoberie snúbenicu i syna

NETKY.SK • 4 Marec 2016, 10:04 • 2 min
Phelps sa vírusu Zika nebojí, do Ria zoberie snúbenicu i syna

ORLANDO - Americký plavec Michael Phelps sa neobáva vírusu Zika a na OH 2016 do Rio de Janeiro zoberie svoju snúbenicu Nicole Johnsonovú i syna, ktorý sa im má narodiť v máji. Historicky najúspešnejší olympionik to potvrdil pre agentúru AP.

slovakia

left justify in out

Epidémia vírusu Zika zasiahla vlani juhoamerický kontinent, najviac nakazených hlási práve dejisko hier Brazília. Choroba je prenášaná komármi rodu Aedes. Spôsobuje horúčku, ktorá sa okrem vysokých teplôt prejavuje vyrážkami a bolesťami hlavy a kĺbov. Riziko môže predstavovať pre tehotné ženy, nakoľko bola zaznamenaná možná súvislosť medzi nakazeniami vírusom a zvýšeným výskytom ťažkej vývojovej poruchy mikrocefálie u novorodencov.

 

"Nemáme z toho strach. Samozrejme, niečo iné by bolo, ak by bola Nicole stále tehotná. Chce tam byť a ja chcem, aby tam bola tiež. Náš synček si to nebude pamätať, ale môže o tom v budúcnosti rozprávať kamarátom," povedal Phelps.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies