Phelps o stotinu podľahol Shieldsovi

NETKY.SK • 9 August 2014, 09:21 • 2 min
Phelps o stotinu podľahol Shieldsovi

IRVINE - O jedinú stotinu sekundy podľahol americký plavec Michael Phelps na majstrovstvách USA v kalifornskom Irvine v jeho obľúbenej disciplíne 100 m motýlik víťaznému Tomovi Shieldsovi.

slovakia

left justify in out

Víťaz dosiahol čas 51,29 sekundy, čo je v tomto roku druhý najlepší na tejto trati. Informovala agentúra AP.
      

Osemnásťnásobný olympijský víťaz Phelps v apríli zaznamenal "comeback" do veľkého plávania, rád by teraz získal nomináciu do americkej reprezentácie na PanPacifické majstrovstvá do Austrálie. "Je jedno, či prehrám o stotinu alebo päť. Je to pre mňa teraz veľká motivácia," povedal.
      

Dvadsaťdeväťročný Phelps po OH 2012 v Londýne ukončil svoju bohatú kariéru, počas ktorej získal na olympijských hrách rekordných 22 medailí, z toho 18-krát zlato. Dosiahol všetky svoje vytýčené ciele a ako priznal, nemal ďalej motiváciu súťažiť. O rok neskôr ale začal plánovať svoj návrat a vlani v septembri začal so serióznym tréningom. Od svojho veľkého "comebacku" sa predstavil na štyroch mítingoch.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies