Phelps na GP USA v Santa Clare skončil prvý aj druhý

NETKY.SK • 21 Jún 2014, 09:43 • 2 min
Phelps na GP USA v Santa Clare skončil prvý aj druhý

SANTA CLARA - Hviezdny americký plavec Michael Phelps sa predstavil na svojich tretích pretekoch po veľkom návrate do profesionálnych bazénov. Na Grand Prix v Santa Clare obsadil 28-ročný Phelps delené prvé miesto na 100 m motýlik a skončil druhý v pretekoch na 100 voľným spôsobom. Informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Phelps nepôsobí tak dominantne ako v roku 2012, keď sa po olympijských hrách v Londýne lúčil s kariérou, ale aj po dlhšej pauze patrí stále medzi najlepších. V Santa Clare si osemnásťnásobný olympijský šampión v disciplíne motýlik podelil časom 52.11 sekundy prvé miesto s Tomom Shieldsom a na 100 metrovej trati voľným spôsobom skončil v čase 48.80 druhý za Nathanom Adrianom.
      

So svojimi výkonmi však nebol spokojný. "Sú to už moje tretie preteky, čakal som väčšie zlepšenie. Chcel som ísť po 49 a pod 52 a splnil som z toho polovicu," povedal Phelps pre magazín Swimming World. V Santa Clare sa v nedeľu predstaví Phelps na 200 m voľný štýl a 200 m polohové preteky.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies