Phelps možno dostane šancu a bude štartovať na MS v Rusku

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 09:29 • 2 min
Phelps možno dostane šancu a bude štartovať na MS v Rusku

NEW YORK - Americký plavec Michael Phelps možno dostane šancu a bude reprezentovať USA na majstrovstvách sveta v ruskej Kazani. Podľa informácií agentúry Reuters totiž rekordnému 18-násobnému olympijskému šampiónovi vyprší v apríli trest za šoférovanie pod vplyvom alkoholu a národná federácia zvažuje, že ho nominuje na augustový vrchol roka.

slovakia

left justify in out

Phelps dostal od federácie polročný dištanc a zákaz Kazane. Teraz ale výkonný riaditeľ USA Swimming Chuck Wielgus naznačil, že ešte cesta nie je úplne zarúbaná. "Je to veľmi komplikované, ale existuje spôsob, ako by sa to mohlo stať. Je tu cestička, ktorá by sa dala zvážiť," povedal na margo 29-ročného plaveckého fenoména Wielgus.

 

Sám plavec sa ešte verejne k účasti v Rusku nevyjadril, očakáva sa ale jeho štart na aprílovom mítingu US Grand Prix v Arizone. Phelps si už vybojoval účasť v Kazani na 100 m v.sp., 100 m motýlik a 200 m polohové preteky. Štartovať by mohol aj v troch štafetách.

 

Po OH 2012 v Londýne Američan ukončil kariéru. Neskôr názor zmenil a oznámil comeback. Plány mu ale naštrbil alkoholický úlet, po ktorom ho v decembri podmienečne odsúdili na jeden rok s 18-mesačnou skúšobnou dobou

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies