Phelps môže dostať miesto na MS od FINA

NETKY.SK • 16 Apríl 2015, 14:11 • 2 min
Phelps môže dostať miesto na MS od FINA

LAUSANNE - Najúspešnejšiemu olympionikovi histórie Michaelovi Phelpsovi svitla nádej na štart na augustových majstrovstvách sveta v plávaní v Kazani.

slovakia

left justify in out

Medzinárodná plavecká federácia mu môže poslať špeciálne pozvanie. Osemnásťnásobný olympijský víťaz dostal od americkej federácie USA Swimming dištanc pre šampionát, ktorý sa uskutoční od 2. do 9. augusta, za druhé šoférovanie pod vplyvom alkoholu, čím porušil kódex reprezentanta.

"Nebol by pre nás problém ponúknuť Phelpsovi extra miesto, keďže je najväčším športovcovm v histórii," uviedol výkonný riaditeľ Medzinárodnej plaveckej federácie (FINA) Cornel Marceluscu. O probléme ešte zástupcovia FINA nehovorili s predstaviteľmi americkej federácie. 

 

Phelps netají, že by mu neúčasť na svetovom šampionáte spravila škrt cez plány: "Tieto podujatia som mal vždy rád. O to viac ma trápi, že tam nemôžem plávať." Namiesto Kazane sa zúčastní na národnom šampionáte v San Antoniu, ktorý sa uskutoční v tom istom čase. 

 

Dvadsaťdeväťročný Baltimorčan minulý rok šoféroval s 1,4 promile alkoholu v krvi, za čo dostal od americkej federácie USA Swimmings polročný zákaz štartovať na domácich mítingoch a dištanc pre majstrovstvá sveta pre porušenie štatútu reprezentanta USA. Súd mu vymeral ročné väzenie s osemnásťmesačnou podmienkou. Na jeho plánoch štartovať na olympijských hrách 2016 v Riu de Janeiro sa však nič nemení. V stredu potvrdil, že to bude jeho posledný pokus zúčastniť sa na podujatí, na ktorom je najúspešnejším športovcom všetkých čias. Na doterajších štyroch OH nazbieral 18 titulov a celkovo 22 medailí. "Poviem vám to ako prvým. Už sa teším na budúci rok. Myslím si, že nie je ťažké uhádnuť, prečo som sa vrátil do bazénov," povedal Američan v arizonskej Mese, kde sa od štvrtka predstaví v piatich disciplínach na tamojšom mítingu. Bude to jeho súťažný návrat po odpykaní zákazu štartovať na pretekoch v Spojených štátoch. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies