Pharrell Williams sa podieľa na novom albume Adele

NETKY.SK • 29 Jún 2015, 09:38 • 2 min
Pharrell Williams sa podieľa na novom albume Adele

LOS ANGELES - Americký producent, spevák a rapper Pharrell Williams sa podieľa na novom albume anglickej speváčky Adele.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťdvaročný rodák z Virgínie to povedal moderátorovi Ryanovi Seacrestovi, ktorý ho vyspovedal počas podujatia Cannes Lions International Festival of Creativity. "Je úžasná skladateľka," poznamenal Williams, pričom uviedol, že interpretkin nový album vzniká pomaly, pretože stále odbieha za dvojročným synom Angelom. "Príde, otvorí si zápisník a povie vám, že má 20 minút. Takže na to, aby ste niečo vytvorili, máte 20 až 30 minút. Keď uplynú, ukáže vám, čo napísala. Potom sa vyparí a venuje sa svojmu nádhernému chlapcovi," vysvetlil Williams.


K spolupráci s Adele sa hudobník vyjadril aj vlani. "Bolo by úžasné spolupracovať s takou talentovanou umelkyňou. Som z nej nadšený, odkedy som počul skladbu Rolling In The Deep. Ak by sa vyskytla príležitosť na spoluprácu, tak by som určite súhlasil. Myslím, že v dnešnej dobe ľudia príliš neuvážene porovnávajú súčasných interpretov s legendami. V prípade Adele je to však úplne zaslúžené. Hlas, aký má ona, sa podobne, ako to bolo u Mariah Carey a Whitney Houston, objaví iba približne raz za dvadsať rokov," uviedol pre portál Contact Music.


Pharrell Williams je členom produkčného dua The Neptunes a tiež skupiny N.E.R.D, s ktorou vydal zatiaľ štyri albumy. Ako sólový interpret má na konte štúdiovky In My Mind (2006) a G I R L (2014). Jeho piesne sa objavili v snímkach Rozhodne sa v nedeľu (1999), Bozk draka (2001), Zoolander (2001), Neserte nám pestúnku (2003), Charlieho anjeli: Na plný plyn (2003), 50x a stále po prvý raz (2004), Hitch: Liek pre moderného muža (2005), 40 rokov panic (2005), Nabúchaná (2007), Ja, zloduch (2010) alebo Ja, zloduch 2 (2013). Z poslednej menovanej pochádza aj úspešný hit Happy, za ktorý získal vlani nomináciu na Oscara v kategórii Najlepšia pôvodná filmová pieseň. Od decembra 2014 má hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy.


Adele, celým menom Adele Laurie Blue Adkins, sa na hudobnej scéne objavila v roku 2006. O dva roky neskôr vydala debutový štúdiový album 19 (2008), ktorý pozitívne prijala kritika i verejnosť. V roku 2009 si z udeľovania cien Grammy odniesla dve sošky - pre najlepšieho nováčika a za najlepší ženský popový spevácky výkon. Druhá štúdiovka 21 (2011) urobila z Adele jednu z najväčších hviezd. Speváčka za ňu získala Grammy v najprestížnejšej kategórii Album roka a tiež BRIT Award v kategórii Najlepší britský album. Na konte má dovedna už desať zlatých gramofónikov. Zatiaľ posledný jej pribudol vlani vďaka singlu Skyfall z rovnomennej bondovky. Za túto skladbu získala v roku 2013 aj prvý Zlatý glóbus a tiež prvého Oscara. Zásluhou Skyfall ovládla aj kategóriu Singel roka na BRIT Awards 2013. V rokoch 2011 a 2012 ju americký týždenník Billboard označil za interpretku roka a americká televízia VH1 ju v roku 2012 zaradila na piate miesto rebríčka 100 najlepších žien v hudobnom priemysle.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies