Pharrell Williams čelí podozreniu, že sa dopustil plagiátorstva

NETKY.SK • 6 Marec 2015, 07:23 • 2 min
Pharrell Williams čelí podozreniu, že sa dopustil plagiátorstva

LOS ANGELES - Americký skladateľ, spevák a producent Pharrell Williams čelí na súde v Los Angeles podozreniu z plagiátorstva v súvislosti s megahitom Blurred Lines (2013) nominovaným na Grammy, Americkú hudobnú cenu a ďalšie ocenenia.

slovakia

left justify in out

Interpret, ktorý patrí v súčasnosti medzi najúspešnejšie osobnosti nielen americkej hudobnej scény, na stredajšom hearingu zdôraznil, že sa pokúsil sprostredkovať pocity zo 70. rokov minulého storočia a dodal, že niekedy pri pohľadoch naspäť človek vníma odozvu iných ľudí. Pri komponovaní predmetného songu však podľa vlastných slov nemyslel na žiadnu konkrétnu skladbu, informovali americké médiá.

 

Z plagiátorstva vinia 41-ročnú hviezdu pozostalí po tragicky zosnulom velikánovi soulovej hudby Marvinovi Gayovi, podľa ktorých časti Pharrelovej skladby pochádzajú z jeho piesne Got To Give It Up (1977).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies